| | |

מרק ירקות נוסטלגי עם כופתאות

מתכון חורפי משגע של מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר יפנק בחגיגת טעמים נהדרים עם כופתאות סולת, אורז ובשר טבולות בתוך מרק ירקות רותח עשיר בירק ותיבול מושלם
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
מרק ירקות

דמיינו את זה, יום קר וגשום, אולי כבר קצת חשוך, הגוף צועק מרעב לאיזו מנה הכי מנחמת ומהבילה שתחמם ותשביע כמו שצריך!

בדיוק בשביל רגעים כאלה – ולא רק – נולד ה-מתכון המשגע הזה של מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר שהוא פשוט חגיגה של טעמים נהדרים שיציף אתכם ואת הבית באווירה חמה ומחבקת.

כופתאות סולת עגולות וחמודות שמעורבבות יחד עם אורז ובשר (ויש גם גרסה צמחונית עם פטריות ובצל), טבולות בתוך מרק ירקות רותח עשיר בירק ותיבול מושלם ומנה שהיא הרבה הרבה יותר מאשר מרק ירקות, אלא עשירה ומזינה יותר, משביעה במיוחד וטעימה בטירוף!

ספר המתכונים של אילנה לוי

מרק ירקות
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: מרק ירקות

 

  • קר וגשום והגוף צועק מרעב לאיזו מנה מנחמת ומהבילה? לכו על מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר. לא תצטערומנה מנחמת, מהממת, מחממת, עשירה ומזינה, משביעה במיוחד וטעימה בטירוף..

שורה תחתונה: מנה מנצחת שהיא הרבה יותר מאשר מרק ירקות.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מרק ירקות

מרק ירקות נוסטלגי עם כופתאות

מתכון חורפי משגע של מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר יפנק בחגיגת טעמים נהדרים עם כופתאות סולת, אורז ובשר טבולות בתוך מרק ירקות רותח עשיר בירק ותיבול מושלם
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • לכופתאות:
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 3/4 כוס אורז שטוף
  • ½ כוס סולת (אולי קצת יותר)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כורכום
  • למרק:
  • בצל קצוץ
  • 5 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 6 גזרים חתוכים לטבעות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • מעט כורכום
  • 4 לימון פרסי יבש (לא חובה)

אופן ההכנה

  • לכופתאות:
  • לערבב היטב את כל חומרי הכופתאות ולהניח בצד למנוחה של שעה. לבדוק אם התערובת מתאחדת ובהתאם להוסיף סולת.
  • למרק:
  • לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה. להוסיף סלרי וגזרים ומים עד 3/4 מגובה הסיר. לתבל ולהביא לרתיחה. כשהמרק רותח, להכין את הכופתאות בידיים רטובות, לא להדק את הכופתאות יותר מדי כדי שיתבשלו היטב מבפנים.
  • להכניס למרק, וכשהוא רותח שוב להנמיך להבה. רק אחרי 10 דקות בישול לערבב מלמטה כדי שהכופתאות לא יתפרקו ולא יידבקו לקרקעית הסיר. לבשל כשעה-שעה ורבע.
  • חשוב לזכור, אלו כופתאות, הן לא ממולאות. הבשר נכנס לתערובת עם האורז והסולת יחד. יוצרים כדורים לא הדוקים מדי ושמים מייד במרק הרותח
  • למילוי צמחי אפשר למלא בפיטריות עם בצל מטוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מרק ירקות
צילום: אילנה לוי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב גם בדף שלה אילנה לוי מתכונים

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?