| | | |

מאפה פילו בשר ממולא פטריות לכבוד החג

חווית טעמים מטריפה ונדירה
בהשראת: הילה ליברטי
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
מאפה פילו בשר ממולא

לחג סוכות בלתי נשכח ומרשים במיוחד, מכינים "סוכריות" חגיגיות ונדירות אלה שישאירו את כולם המומים!

קבלו מתכון קל ומרשים של מאפה פילו בשר עסיסי ומדהים הממולא בפטריות מפנקות ושומר על חווית טעמים מטריפה ביותר.

מאפה מפואר שתמיד גונב את אור הזרקורים ומגרה את כולם לחסל אותו מיד. ביס אחד וכולם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: הילה ליברטי

ספר המתכונים של הילה ליברטי

 

מאפה פילו בשר ממולא

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מאפה פילו בשר ממולא

מאפה פילו בשר ממולא פטריות לכבוד החג

חווית טעמים מטריפה ונדירה
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: הילה ליברטי

המצרכים

  • 1 חבילה פילו
  • ¼ ק"ג בשר טחון (/עוף)
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • פטריות (חתוכות/קצוצות)
  • צנוברים (לקלות כמה דקות ללא שמן על מחבת חמה - אם אוהבים)
  • פפריקה מתוקה / חריפה
  • תבלין קציצות מלח פלפל
  • מעט כמון
  • 1 ביצה (למריחה, מים לטבעוניים)
  • שומשום
  • סילאן (לזיגוג מעל)
  • גבעול עירית (/ פטרוזיליה לקשירה בקצוות (לא חובה))

אופן ההכנה

  • מפשירים דפי פילו לילה במקרר.
  • מטגנים בצל עד להזהבה ואז מוסיפים ומערבבים את הבשר, ועם המזלג פותחים אותו עד שישנה צבע.
  • במחבת אחרת מטגנים בצל ומוסיפים פטריות ותיבול, ואז מערבבים עם הבשר עד שהוא עשוי היטב.
  • פורסים עלה ומרססים בשמן, ומעליו פורסים עוד עלה ומשמנים גם אותו.
  • חוצים את עלים לחצי שיצאו שתי "סוכריות". מניחים כף או שתיים מהבשר ומגלגלים שני גלגולים ומהדקים עם האצבעות וחותכים קצוות.
  • מורחים בביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
  • ניתן לזגג עם סילאן לפני ההגשה ולפזר מעט אגוזים. או להגיש עם רוטב פטריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מאפה פילו בשר ממולא

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?