עוגת מיץ תפוזים
אין על עוגת תפוזים קלאסית בטעם של פעם טעימה במיוחד ואוי כמה שהיא אוורירית!
אין על עוגת מיץ תפוזים קלאסית בטעם של פעם.
עוגת מיץ תפוזים טעימה במיוחד ואוי כמה שהיא אוורירית,
יוצאת עסיסית ונמסה בפה בטעם חמצמץ בעדינות של מיץ תפוזים.
מכינים בקלי קלות עם מתכון פשוט ומהיר
רק עשר דקות הכנה כולל שטיפת כלים, אז למה אתם מחכים?!
ציוד
כוס: כוס מדידה
המצרכים
- 2 כוסות קמח
- 6 ביצים
- ½ לימון
- קליפת לימון (מלימון שלם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ 1 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
אופן ההכנה
- נפריד את הביצים, נקציף חלבונים (לבן) ונוסיף בהדרגה כוס סוכר.
- נגרד קליפת לימון שלם לקערה אחרת.
- נסחט חצי לימון לקערה. נוסיף את החלמונים (צהוב), סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, חצי כוס סוכר. ונערבב טוב טוב.
- נוסיף אחד אבקת אפייה, ו-2 כוסות קמח. ואז נערבב לעיסה חלקה ללא גושים.
- בתנועת קיפול נוסיף את הקצף עד לערבוב טוב.
- מומלץ להשתמש בתבנית עם חור.
- נשפוך את כל התערובת לתבנית (אפשר לא לשמן את התבנית).
- נכניס לתנור בחום 160 מעלות לשעה (אולי קצת יותר, נבדוק עם קיסם או שיפוד).
- נוציא ונהפוך את העוגה כשהיא חמה על בקבוק (במידה ואין רגליים לתבנית) עד שמתקררת.
- נהפוך את העוגה כשהיא קרה ונפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת מיץ תפוזים
אפשר במקום קמח רגיל לשים קמח תופח? אפשר. |
לא הבנתי מזה הופכת על בקבוק? מכניסה בקבוק של יין לתוך חור התבנית והופכת עד שהיא מתקררת ככה היא נשארת גבוהה אוורירית. |
האם את הופכת ישר מהתנור כשהיא ממש חמה או מחכה קצת? אני מיד הופכת ולא מחכה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Nirit Kakun
אני ממליץ חברים פשוט לחפש את המתכון של קרין גורן לעוגת תפוזים גבוהה ואוורירית.
בנוסף מניסיון, כדאי לקנות ספציפית את התבנית שבתמונה שבמתכון.
דבר אחרון – שימו כוס וחצי קמח במקום 2 כוסות. העוגה תצא סופר אוורירית ואתם עוד תודו לי על זה.
אם אתם משתמשים בתבנית מרובעת גדולה חד פעמית מאלומיניום – גם הייתי מפחית את הקמח לכוס ורבע. מבטיח שהעוגה לא תיפול ותימס כמו ענן משגע בפה.
היי מוטי!
תודה רבה על התגובה.
בדקנו את מה שאמרת לגבי העוגה של קרין גורן ומצאנו שבכל מתכוני עוגות התפוזים שלה יש מינימום 2 כוסות קמח, ובחלקם 2.5 כוסות.
במתכון הזה יש 2 כוסות קמח, אבל כמובן אם יש מישהו רוצה לנסות להפחית ולראות איך יוצא זו החלטה שלו 🙂
נ.ב. נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
במצרכים אין שמנת במתכון כתוב להוסיף שמנת??
היי מיכל!
מתנצלים על הבלבול, הכוונה לקצף.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להפוך כשהעוגה ממש חמה? האם בקבוק בירה מתאים לזה? איך דואגים שהעוגה לא תישפך על השיש והרצפה?
אפשר להפוך את התבנית כשהיא חמה על בקבוק לחצי שעה, הפוך ולחלוטין לצנן …בסוף מעבירים סכין בדפנות והופכים שנית. בקבוק בירה יכול להתאים, תלוי איזה.