| |

מסאחן עוף פרגיות מבצק מטריף

בצק מעולה, פרגיות נימוחות, בצל מטוגן מתקתק, טחינה מרעננת ותיבול עשיר ואותנטי– מסאחן עוף פרגיות מבצק מטריף הוא מנה מושלמת מהמטבח הערבי המופלא, לכל אירוח מרשים או ארוחה משפחתית מיוחדת
בהשראת: אורטל מושיקה
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
מסאחן עוף פרגיות

המטבח הערבי הוא אחד המטבחים הכי מופלאים שיש – עולם שלם של טעמים, תבלינים וניחוחות אוריינטאליים, עושר צבעוני שמטריף את כל בלוטות הטעם וטעמים שמסעירים את כל החושים..

אחת ממנות הדגל היא ללא ספק הוא מסאחן עוף פרגיות שמוגש על מצע של בצק אפוי מעולה, שעליו נחות פרגיות עסיסיות, נימוחות שמתפרקות בפה מרוב רוך, בצל מטוגן מתקתק וזילוף טחינה מרעננת ששורה על כל המאפה המפואר והמופלא הזה.

הכנה פשוטה ולא מסובכת, עשיר בתבלינים אותנטיים – המנה הזאת מושלמת לכל אירוח מיוחד או לארוחה משפחתית מפנקת ומיוחדת באמת!

ספר המתכונים של אורטל מושיקה

מסאחן עוף פרגיות
צילום: אורטל מושיקה


למה באמת כדאי לכם: מסאחן עוף

 

  • מנה מושלמת לכל אירוח מרשים או לארוחה משפחתית מפנקת ומיוחדת באמת!
  • מטריף את כל הבלוטות בטעמים שמסעירים את כל החושים…
  • בצק אפוי מעולה, נתחי פרגיות עסיסיים המתפרקים בפה מרוב רוך, בצל מטוגן מתקתק וזילוף טחינה מרעננת לטעם מושלם ומענג

שורה תחתונה: אחת ממנות הדגל של המטבח הערבי המשובח

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מסאחן עוף

 

 

מסאחן עוף פרגיות

מסאחן עוף פרגיות מבצק מטריף

בצק מעולה, פרגיות נימוחות, בצל מטוגן מתקתק, טחינה מרעננת ותיבול עשיר ואותנטי– מסאחן עוף פרגיות מבצק מטריף הוא מנה מושלמת מהמטבח הערבי המופלא, לכל אירוח מרשים או ארוחה משפחתית מיוחדת
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח לבן (כוס אוניברסלית 250 מ"ל)
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½1 כוס מים פושרים

לפרגיות:

  • ½ קילו פרגיות חתוכות לקוביות גסות מעט
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 כפית פפריקה אדומה מעושנת
  • 1 כפית פפריקה אדומה רגילה
  • 1 כפית תבלין ראס אל חנות
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית תבלין סומק
  • 1 כפית שומשום
  • טחינה

אופן ההכנה

  • במעבד מזון או בלישה ידנית נלוש היטב את הבצק לקבלת בצק רך וקצת דביק (זה בסדר שהוא דביק אחרי ההתפחה זה מסתדר וככה מקבלים מאפה רך מאוד), נתפיח כשעה עד שמכפיל את נפחו.
  • בינתיים נתחיל בטיגון הבצל בשמן זית עד שקיפות, נוסיף את קוביות הפרגיות ונטגן עד שינוי צבען, נתבל ונבשל עוד כמה דקות לאיחוד כל החומרים ונצנן.
  • נחלק את הבצק לכמה חתיכות, לפתוח כל חתיכה לעיגול עם הידיים ולשים מעל את הפרגיות ללא הנוזלים שבמחבת.
  • לפזר קצת מהסומק ומהשומשום, למרוח את קצוות הבצק בשמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לכ-20 דקות עד שהמאפה מזהיב מעט.
  • קצת לפני סיום האפייה לזלף מעט טחינה מלמעלה ולאפות עוד כמה דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מסאחן עוף פרגיות
צילום: אורטל מושיקה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

קשה, קשה להתחרות במנה כמו מסאחן עוף המעולה הזאת, אבל בכל זאת, צריך לגוון לפעמים ולהכין עוד כמה מנות נהדרות וקלות, והכי חשוב טעימות ומשביעות, אז הנה:

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד כמה הצעות נהדרות להכנת ארוחות צהריים מושלמות, שלגמרי אפשר להתפנק עליהן גם בערב – עכשיו באתר! 

Similar Posts

2 Comments

  1. לא הבנתי איך שמים את הבצק על הפרגיות והאם מכניסים לתנור יחד עם המחבט? תודה, ממתינה להסבר.

    1. היי אנדריאה!
      אחרי הטיגון במחבת, שמים את הפרגיות על הבצק בלי הנוזלים שהצטברו בה.
      לאחר מכן יש לאפות את הבצקים על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?