חצילים מטוגנים של פלאפל "הקוסם"
בפיתה רכה ועבה, בחלה טרייה עם סלטים רעננים ומגוונים או כתוספת למנת סביח מעולה טעימה וקלילה במיוחד!
תגידי ת'אמת, יש תוספת טעימה יותר מאשר חצילים מטוגנים ועשויים היטב, שיוסיפו לכל ביס מרקם פריך בטירוף מבחוץ ונימוח בפנים, צבעוניות זהובה ועמוקה וטעם נפלא של חציל בשרני ועסיסי במעטה קראנצ'י מתפצפץ בפה?
במתכון המצוין הזה של פלאפל "הקוסם", תקבלו לא רק מנת תוספת מנצחת, אלא גם סוד סודי ביותר שתהפוך את החצילים החמודים האלה ללא פחות ממושלמים!
למה באמת כדאי לכם: חצילים מטוגנים
- פריך מבחוץ, נימוח בפנים, צבעוניות מגרה וטעם חציל בשרני ועסיסי
- מושלם בתוך פיתה, חלה או מנת סביח, לצד טחינה נוזלית וסלטים טריים
שורה תחתונה: כי בענייני חצילם מטוגנים – אנחנו לגמרי סומכים על ה"קוסם"
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? חצילים מטוגנים
חצילים מטוגנים של פלאפל "הקוסם"
המצרכים
- חצילים
- 1 כוס קורנפלור
- 1 כוס קמח תופח
- מלח גס
- שמן
אופן ההכנה
- פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של ס"מ, מניחים את הפרוסות על רשת ומפזרים כמות נדיבה של מלח גס. נותנים להם לנוח כ-45 דקות. פעולה זו מוציאה את הנוזלים מהחציל, הופכת אותו פחות מריר וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.
- שוטפים את החצילים מהמלח הגס ומניחים להם להתייבש כ-10 דקות. מערבבים את הקמח והקורנפלור(זכרו את הסוד של הקוסם: קמח וקורנפלור ביחס של 1:1).
- מקמחים את החצילים בתערובת משני הצדדים ומנערים כך שתישאר שכבה דקה של ציפוי.
- מרתיחים שמן במחבת עמוקה, מטגנים את החצילים כ-2-3 דקות מכל צד, עד לצבע זהוב, ומניחים על נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה וזוללים
רק עוד דבר אחד אחרון! חצילים מטוגנים
רוצים להוסיף עוד טעמים מושלמים לצד המנה העיקרית, או לזלול לגמרי לבד?
קבלו מתכוני תוספות מושלמים שמככבים בכל שולחן. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אריאלה גולדמן
היי,
קמח רגיל גם יעשה את הקסם או חייב תופח?
תודה
היי ציפי,
אפשר להשתמש בקמח רגיל + קורט אבקת אפייה.
בהצלחה 🙂
למה לא מצוין כמה חצילים ומה עובי הפרוסות?
מה שברור למי שמכיר לא ברור למי שחדש לו
היי אסתר!
כמות החצילים תלויה בכמות שאת רוצה להכין.
לגבי עובי הפרוסות – ס"מ אחד מספיק.
בהצלחה 🙂
איך לטגן חצילים לחתוך לחצי ירח להמליח .להקציף 2 חלבונים לטבול ולטגן.אין צורך להוציא את המים מהחציל.לחתוך ולתגן.החציל לא יספוג שמן. איציק.
היי איציק!
תודה רבה על הטיפ 🙂
לאחר המתנה בתור ארוך שסימן הבטחה קולינרית אכלתי שם. אכן מכל מה שאכלתי החציל המטוגן הרשים ביותר. גם הסודה והפיתה. החומוס ממש איכזב ואז הבנתי את הקסם. איך מוכרים אשלייה. בתיאבון…
היי יוסי!
אנחנו מבינים מה אתה אומר.
העיקר שהחצילים במתכון הזה יוצאים מעולה 🙂