| |

מתכון לאורז פרסי קלאסי מובחר

שכבת תפוחי אדמה רכים וקראנצ'יים, אורז ארומטי והכנה קלילה בסיר אחד – וקיבלתם אורז פרסי קלאסי מרהיב ביופיו, עם עושר טעמים מהמם לא פחות! מושלם לארוחה מיוחדת שכל בני הבית יטרפו
בהשראת: דליה סיני
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
אורז פרסי קלאסי

שלמות! אין אף מילה אחרת שיכולה לתאר את המנה המרהיבה הזאת של אורז פרסי קלאסי מובחר, שאין סיכוי שלא תככב אצלכם על השולחן בשבת הקרובה

היא נראית כמו ציור יפהפה, טעימה כמו חלום מגרה, ותיצור על השולחן אווירה קסומה ומלאת ניחוחות משכרים בצבעים צהובים שחומים עוצרי נשימה

מעל שכבה רכה של פרוסות תפוחי אדמה קראנצ'יים ונימוחים, מתחת אורז יסמין ארומטי ומתובל, והכל יחד יוצר מראה מרהיב של עוגה מרשימה עם טריק עיצובי מהמם לא פחות, שתשביע את כל בני הבית בארוחה מיוחדת ומפנקת, שמוכנה בקלות בסיר אחד, ותגרור מחמאות פה אחד!

אורז פרסי קלאסי
צילום: דליה סיני


למה באמת כדאי לכם: אורז פרסי

 

  • כזאת יפה וטעימה, כל כך קלה להכנה – אין שום סיכוי שהמנה הזו לא פותחת לכם את השולחן בשבת הקרובה!
  • למראה מושלם של המנה – אפשר להשחים טורטייה מקופלת לשניים ולקשט בפטרוזיליה
  • שילוב מהמם של תפוחי אדמה קראנצ'יים ונימוחים, אורז יסמין ארומטי, ומראה מרהיב שנראה כמו יצירת אמנות עוצרת נשימה

שורה תחתונה: סיר אחד, ו-WOW אחד גדול

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

 

איך מכינים? אורז פרסי

 

אורז פרסי קלאסי

מתכון לאורז פרסי קלאסי מובחר

שכבת תפוחי אדמה רכים וקראנצ'יים, אורז ארומטי והכנה קלילה בסיר אחד – וקיבלתם אורז פרסי קלאסי מרהיב ביופיו, עם עושר טעמים מהמם לא פחות! מושלם לארוחה מיוחדת שכל בני הבית יטרפו
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: דליה סיני

המצרכים

  • 4 כוסות אורז יסמין
  • 1 כפית שמן
  • 3 כפות מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית כורכום
  • מעט מלח
  • 2-3 תפוחי אדמה (לפי הצורך, לחתוך בעובי כ-3 ס״מ)

אופן ההכנה

  • שוטפים היטב את האורז עד שהמים יוצאים צלולים ומסננים, בינתיים מרתיחים מים בסיר עם כפית שמן ו-3כפות מלח ומבשלים את האורז כמו פסטה כ-10-5 דקות, ומסננים את האורז.
  • מסדרים בסיר טפלון פחות מרבע כוס שמן, מוסיפים כורכום ומעט מלח ומעל מסדרים תפוח אדמה בעובי כ-3 ס״מ ומעל את האורז. מסדרים יפה, מהדקים בעדינות ומעל האורז שמים מעט שמן מעורבב עם מים רותחים ומעט מלח.
  • מכסים במגבת או בד מיוחד לספיגת אדים ומחזירים לאש כשעה ועשר דקות בדיוק על הגז הכי גדול אבל בלהבה הכי נמוכה.
  • כדי לשחרר נכון את האורז מורידים מהאש את הסיר, נותנים לו לנוח 5 דקות ורק אז משחררים בעזרת צלחת עגולה

הערות וטיפים

  • האורז הכי מומלץ למנה הזו הוא אורז  יסמין (אורז ירושלים או השף הלבן)
  • למטה אפשר להוסיף קצת שומשום להענקת יופי מיוחד למנה
  • למראה מושלם - אפשר לקפל טורטייה מקופלת לשניים שהשחמנו קצת  ולקשט בפטרוזיליה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

אורז פרסי קלאסי
צילום: דליה סיני

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המנה המטריפה הזו לגמרי עומדת בפני עצמה, אבל היא גם תוספת נהדרת לכל ארוחה עיקרית אחרת. רוצים להוסיף עוד על השלמות הזאת?

עוד מתכונים מעניינים באתר

אהבתם? עוד מלא מלא מתכוני תוספות מומלצים שיככבו על כל שולחן. עכשיו באתר!

מקור: דליה סיני

Similar Posts

2 Comments

  1. להיפוך נקי שם בתחתית נייר אפיה והאורז יוצא כעוגה בשלמות
    Yigal Amdadi ? הלוחש לתבלינים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?