Go Back
+ servings
קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב

קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב

עם המתכון המושלם הזה של קובה בורגול מטוגנת, תוכלו לקבל קציצה ביתית, שחומה ועסיסית מלאה בבשר, שקדים ובצל ועטופה בבורגול וסולת שיעיפו אתכם לצלחת לזלול עוד ועוד...
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
כמות 30 קובות
באדיבות: שושי זרקה

המצרכים

  • ½3 כוסות כוסות בורגול דק (לפי כוס של שתייה חמה 250 מ"ל ח.פ.)
  • 2 כוסות כוסות סולת
  • מלח
  • כורכום
  • בהרט
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • 5 בצלים
  • בשר טחון ( 500 גרם. מומלץ טחינה גסה)
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מקלות שקדים דקים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט

אופן ההכנה

למעטפת:

  • להשרות את הבורגול 40 דקות ולאחר מכן להוסיף 2 כוסות סולת, מלח, קצת כורכום ובהרט. ללוש היטב ולהוסיף חצי כוס מים ושוב ללוש, לכסות בניילון ולתת מנוחה של כחצי שעה. אין צורך לסחוט את התערובת.
  • ללוש היטב ולהוסיף חצי כוס מים ושוב ללוש, לכסות בניילון ולתת מנוחה של כחצי שעה. אין צורך לסחוט את התערובת

למילוי:

  • לטגן 5 בצלים עד הזהבה, להוסיף למחבת את הבשר הטחון, ולאחר הזהבה להוסיף פטרוזיליה, שקדים, מלח, פלפל שחור ובהרט. לערבב ולהמתין שהתערובת תתקרר.
  • לעבוד עם ידיים לחות, לקחת חתיכה בינונית מתערובת הסולת והבורגול, לפתוח ולמלא בתערובת הבשר, לסגור היטב בשתי ידיים ולטגן בשמן עמוק.

הערות וטיפים

  • לאחר הטיגון ניתן להקפיא את הקובות ולהפשיר בכל עת
  • גרסה טעימה לצמחונים: להחליף את מילוי הבשר בבצל, פטריות ושקדים מטוגנים. יוצא אליפות 
  • לתערובת הבשר או הצמחונית אפשר להוסיף גם צנוברים קלויים וצימוקים חומים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.