Go Back
פלפל ממולא

פלפל ממולא בקציצת בשר

מתכון לפלפל ממולא, כמו שאנחנ זוכרים מהילדות, מהבית. פלפל ממולא אורגינל טעים וקל להכנה.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סיגלית עמגר

המצרכים

  • 10 פלפלים אדומים ארוכים (שושקה)
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה (קצוצה)
  • 2 בצלים ( אחד חתוך ואחד מגורר)
  • 1 עגבנייה (מגורדת)
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים (קצוצים)
  • 3 גבעולי סלרי (חתוכים לטבעות)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 1 כוס אורז עגול (מושרה במים ומסונן)
  • פפריקה מתוקה
  • משייה (אגוז מוסקט)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כורכום
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • 2 כפות סילאן
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • מרק עוף
  • 2 כוסות מים (חמים)

אופן ההכנה

  • קולים את הפלפלים ומנקים את הקליפה השרופה.
  • חותכים את הראש לא עד הסוף
  • מערבבים בקערה בשר טחון, כוסברה, בצל מגורר אחד, עגבנייה, סלרי, אורז, שמן, פפריקה אדומה, משייה, מלח, פלפל לבן, כורכום ומעט ראסל עד קבלת תערובת אחידה.
  • פותחים את הפלפל לאורך, חותכים לשתי חתיכות, ממלאים ומגלגלים מהחלק הצר של הפלפל.
  • מטגנים בסיר בצל קצוץ, שום כתוש, טבעות סלרי, 2 כפות סילאן, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל לבן, תרכיז רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים ומרק עוף.
  • מסדרים את הפלפלים בסיר ומבשלים בחום בינוני כשעה עד אידוי חלקי הנוזלים.
  • מעבירים לתנור שכוון למצב גריל ואופים במשך כעשר דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.