קציצות עוף ברוטב משגע שילדים אוהבים
מתכון קציצות עוף ברוטב טעימות במיוחד, מתאימות לפינוק מושלם לארוחת צהריים לילדים או למבוגרים שרוצים ארוחה קלילה בטעם נוסטלגי!
בימים אלה, עם החזרה לשגרה וחזרת הילדים למסגרות, חזרה גם הדאגה שלי לילדים מבחינת תזונה כי קשה לעקוב כל הזמן ולוודא שהילדים אוכלים ארוחה מזינה.
לכן, אחת לשבוע אני מכינה סיר גדוש בקציצות עוף ברוטב – מתכון שמכיל בתוכו כמות יפה של חלבונים ושל פחמימות והערכים התזונתיים בו גבוהים.
זו אחת המנות הנוסטלגיות במסורת המשפחתית שלנו ואחת המנות האהובות על ילדיי, וכך אני מסירה לפחות דאגה אחת מראשי במהלך השבוע. והאמת, יוצאות כל כך טעימות שגם אני לא מוותרת על מנה מפנקת! חובה לטעום!
למה באמת כדאי לכם: קציצות עוף ברוטב
-
- קציצות עם טעם של פעם שכולם אוהבים!
- קלות להכנה שמהר מאוד יש לכם סיר מפנק לכל המשפחה.
- כל כך טעימות שלא תרצו לאכול עם זה אף תוספת.
- ארוחה מזינה לכולם ובמיוחד לילדים!
- שורה תחתונה: רוצים לוודא שבני המשפחה אוכלים אוכל מזין כראוי במהלך השבוע ועדיין יהנו מכל ביס? תכינו את המתכון הזה ויש לכם ראש שקט!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קציצות עוף ברוטב משגע שילדים אוהבים
המצרכים
קציצות:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 2 בצלים
- 1 תפוח אדמה (בינוני)
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורית מתובלת
- מלח (לפי הטעם)
- בהרט (מעט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- פטרוזיליה (לפי הטעם)
רוטב:
- 3 בצלים
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף סילאן
- 1 כפית כורכום
- ½ 1 כוסות מים רותחים
- מעט מרק עוף
- פלפל שחור גרוס (לפי הועם)
אופן ההכנה
קציצות:
- מגרדים את התפוח אדמה והבצלים מערבים עם שאר המצרכים וקורצים עיגולים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.
רוטב:
- לחתוך את הבצלים דק ולטגן, כשהבצל משחים נוסיף רוטב טריאקי וסילאן , כורכום וכחצי כוס מים רותחים עם מעט מרק עוף.
- נבשל על אש קטנה כדי שהבצל ימשיך להפריש נוזלים והרוטב יעשה סמיך.
- נוסיף את הקציצות, ועוד ככוס מים רותחים עם מעט מרק עוף.
- נפזר פלפל שחור גרוס ונבשל לכעשרים דקות על אש נמוכה - נפזר בסיום פטרוזיליה לקישוט.
שאלות נפוצות: קציצות עוף ברוטב
נראה מעולה! האם הקציצות רכות? אכן, מאחר ואני עושה להן טיגון קל. |
האם אפשר להכניס לרוטב בלי לטגן? כן בוודאי. |
אילנית אשמח לדעת במה אפשר להמיר את התפוח אדמה בתוך הקציצה (התחלתי להפחית עם תפוחי אדמה מטעמי משקל)? לא ניסיתי משהו אחר אבל אני יודעת שהרבה שמים במקום בטטה או קישוא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנית כרבי
מצוין!!! כולם ליקקו מהצלחת
תודה
האם אפשר לעשות את הקציצות באותה דרך עם בשר בקר במקום עוף?
היי ליאת,
תענוג! אפשר בהחלט להכין אותן עם בשר בקר.
בהצלחה 🙂
טעים ברמות על! הקציצות יצאו רכות וטעימות, משהו משהו! טעם מדוייק!
היי חנה,
כיף גדול לדעת שנהנית מהן!
היי מה אפשר לשים במקום סילאן?
היי תהילה,
אפשר דבש או מייפל.
בהצלחה!
מעולה! טעים ביותר. גם הקציצות ללא הרוטב – הילדים חטפו הרבה לפני שהספקתי להכניס לסיר ?
תודה רבה
היי אפרת,
שמחים מאוד שנהניתם מהמתכון 🙂
נראה מתכון קל להכנה. מתכננת להכין. שתי שאלות: 1. האם במקום טיגון אפשר לאפות בתנור?
2. מה יכול להחליף רוטב טריאקי?
היי מירי!
נשמח לענות על שאלותייך:
1. אפשר בהחלט לאפות ב-180 מעלות למשך 35 דקות.
2. אפשר להחליף לרוטב סויה או רוטב תמרינדי.
בהצלחה 🙂
היי מה אפשר להשים במקום רוטב טריאקי ?
היי לילי!
אפשר לשים רוטב סויה במקום.
אם אין או שלא אוהבים, אפשר פשוט לא להוסיף טריאקי (למרות שאנחנו פחות ממליצים).
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום טריאקי?
היי דורית,
אפשר לשים רוטב סויה או ציר מרק כלשהו, ואפשר גם לא להוסיף דבר.
בהצלחה 🙂