סלט סלק חי עם אגוזים
סלט חי משגע עם אגוזים ותיבול שפשוט ישגע לכם את הפה. בריא, קליל וטעים!
סלט סלק חי, מתכון קל,מהיר וטעים במיוחד, ועם כל הויטמנים והמינרלים שבסלק, בריא לא פחות !
סלט צבעוני, בריא, והכי חשוב טעים בטירוף שלא רק ישדרג לכם את הארוחה, אלא יגנוב את ההצגה כולה.
השילוב המיוחד של הסלק עם קראנץ' אגוזי המלך פשוט מהפנט,ומעל לכל מוסיפים תיבול מרענן ומפתיע בטעמו, שיקסים אתכם בכל ביס מחדש.
את הסלט הזה ניתן להכין כל יום ולשדך כתוספת קלילה לכל ארוחה. גם קל להכנה וגם משתלב עם כל מנה באופן מושלם ובריא. מומלץ בחום!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון
סלט סלק חי עם אגוזים
סלט חי משגע עם אגוזים ותיבול שפשוט ישגע לכם את הפה. בריא, קליל וטעים!
לדרג
כמות 1 קערת סלט
ציוד
מנדולינה לחיתוך
קערה גדולה
המצרכים
להכנת הסלט
- 4 יחידות סלק טריים וקלופים
- 1 חופן אגוזי פקאן טבעי (אני שמתי אגוזי מלך)
- 1 חופן חמוציות
- 1 חופן כוסברה (קצוצה)
להכנת התיבול
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- ½ לימון (סחוט למיץ)
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- לגרד את הסלק הטרי במנדולינה לרצועות דקות, כמו בתמונה, ולשים בקערה.
- להוסיף את כל המצרכים ואת התיבול, ולערבב ביחד טוב טוב.
- במידת הצורך, ניתן לתקן טעמים, להגיש וליהנות.
הערות וטיפים
- את התבלינים שבלי הכמות המדויקת ניתן להוסיף לפי הטעם וההעדפות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות ותשובות להכנת: סלט סלק חי
שאלה: במה עוד אפשר לגרד את הסלק? | תשובה: אפשר לגרד אותו בפומפיה אך בצד שמוציא את הסלק דק וארוך |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
ניתן להכין יום לפני?
היי אוסי,
אפילו רצוי להכין יום לפני 🙂
אפשר לגרד את הסלק יום לפני?
היי אוסי,
אכן כן, בהצלחה!
הכנתי את הסלט לליל הסדר. גרף מלא מחמאות!
מושלם, שילהב!
כיף מאוד לדעת 🙂
אנחנו תמיד שמחים גם לראות תמונות כדי לדעת איך יצא, אפשר להעלות אחת לפוסט של המתכון בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם צריך לבשל את הסלק ?
היי טלי!
אין צורך לבשל את הסלק, זה מתכון לסלט חי.
בהצלחה ולבריאות 🙂
הכנתי את הסלט הזה לשבת מפגש משפחות,
היו המון סלטים – אבל הוא ניצח!!
איזה כיף לשמוע יעל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/