| | |

פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

אין על פיתות במחבת במילוי גבינה, המכונות קאדה, ומגיעות אליכם ישר מהמטבח הטורקי והכורדי. במילוי נוטף ולוהט ומרקם שמנוני ורך בטירוף – אין מושלם מהן לארוחה חלבית מ-ע-ו-ל-ה, ובטח גם לשבועות!
בהשראת: אצל ברכה במטבח
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

היישר מהמטבח התורכי כורדי המצויין, קבלו אותן באהבה ובתיאבון גדול – פיתות במחבת במילוי גבינה, הידועות גם בשמן קאדה, שיגרמו לכם שמחה טעימה בפה.

הכנה קצרה וקלה, אבל כזו שדורשת רידוד, דיוק והידוק, מילוי בכל מה שאוהבים – גבינות, תרד, בצל ומה לא… – וקיבלתם מאפה מהביל, עם מילוי לוהט ומעטה חרוך וזהוב שעושה חשק לנגוס ולבלוס, עוד ועוד!

יופי של מנה טעימה ומרשימה, ליווי מנצח לארוחת ערב לצד סלט גדול ורענן, שיבוא מושלם עם הפיתות הדשנות והשמנוניות האלה.

 
פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)
צילום: אצל ברכה במטבח
 

למה באמת כדאי לכם: פיתות במחבת

  • מעולות לשבועות, לארוחה חלבית, לערב משביע, וגם לנשנוש קליל בין ארוחות
  • פיתות מלאות בכל טוב היישר מהמטבח הטורקי כורדי המעולה
  • יש מישהו שלא יתאהב בכיסוני בצק מטוגנים ממולאים בכל טוב של גבינות או פטריות?
שורה תחתונה: אוהבים מאפים במרקם קריספי ומילוי רך ונוטף? זה ה-קאדה שלכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? פיתות במחבת 

 

פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

אין על פיתות במחבת במילוי גבינה, המכונות קאדה, ומגיעות אליכם ישר מהמטבח הטורקי והכורדי. במילוי נוטף ולוהט ומרקם שמנוני ורך בטירוף – אין מושלם מהן לארוחה חלבית מ-ע-ו-ל-ה, ובטח גם לשבועות!
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: אצל ברכה במטבח

המצרכים

  • ק"ג קמח מנופה!
  • 2 כפות סוכר
  • ½1 כפות כפות שמרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן + עוד כף
  • ½2 כוסות מים
  • למילוי: כל מה שאוהבים למילוי בורקס – תרד, בצל, או גבינה צהובה עם גבינת חמד ובולגרית

אופן ההכנה

  • ללוש את הכל במיקסר או עם היד, את המלח להוסיף בסוף ואת המים להוסיף בהדרגה.
  • ללוש עד לבצק נוח ורך לעבודה. ליצור כדור מהבצק, לשמן מעט את כדור הבצק. להניח בקערה ולכסות עם ניילון נצמד. להניח להתפחה כשעה או יותר עד התפחה יפה.
  • לחלק את הבצק לכדורים, להניח על נייר אפייה משומן מכוסה. לרדד כל כדור, למלא, לסגור, לרדד בעדינות שוב.
  • להניח במחבת טפלון חמה, להדק מעט את הבצק, להפוך לצד השני 2-3 פעמים. שימו לב מידי פעם יש להנמיך את הלהבה.

הערות וטיפים

  • חשוב להקפיד לרדד דק את הבצק, לעבוד עם מחבת חמה ללא שמן. רצוי טפלון.
  • שימו לב ללהבה, אחרי הפעם הראשונה של הנחת הבצק, תנמיכו את הלהבה או את עוצמת החום
  • את המים להוסיף בהדרגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
 

פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)
צילום: אצל ברכה במטבח

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! מאפה גבינות אישי קל מבצק מנצח

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

    1. היי מירב!
      הכמות כמובן תלויה בגודל שאת מכינה, אך אנחנו מעריכים שייצאו לך בין 15 ל-20 פיתות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?