Go Back
פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

פיתות במחבת במילוי גבינה (קאדה)

אין על פיתות במחבת במילוי גבינה, המכונות קאדה, ומגיעות אליכם ישר מהמטבח הטורקי והכורדי. במילוי נוטף ולוהט ומרקם שמנוני ורך בטירוף – אין מושלם מהן לארוחה חלבית מ-ע-ו-ל-ה, ובטח גם לשבועות!
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

המצרכים

  • ק"ג קמח מנופה!
  • 2 כפות סוכר
  • ½1 כפות כפות שמרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן + עוד כף
  • ½2 כוסות מים
  • למילוי: כל מה שאוהבים למילוי בורקס – תרד, בצל, או גבינה צהובה עם גבינת חמד ובולגרית

אופן ההכנה

  • ללוש את הכל במיקסר או עם היד, את המלח להוסיף בסוף ואת המים להוסיף בהדרגה.
  • ללוש עד לבצק נוח ורך לעבודה. ליצור כדור מהבצק, לשמן מעט את כדור הבצק. להניח בקערה ולכסות עם ניילון נצמד. להניח להתפחה כשעה או יותר עד התפחה יפה.
  • לחלק את הבצק לכדורים, להניח על נייר אפייה משומן מכוסה. לרדד כל כדור, למלא, לסגור, לרדד בעדינות שוב.
  • להניח במחבת טפלון חמה, להדק מעט את הבצק, להפוך לצד השני 2-3 פעמים. שימו לב מידי פעם יש להנמיך את הלהבה.

הערות וטיפים

  • חשוב להקפיד לרדד דק את הבצק, לעבוד עם מחבת חמה ללא שמן. רצוי טפלון.
  • שימו לב ללהבה, אחרי הפעם הראשונה של הנחת הבצק, תנמיכו את הלהבה או את עוצמת החום
  • את המים להוסיף בהדרגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.