| | |

אסאדו מתכון חגיגי ב-3 דקות

אסאדו בתנור עם ירקות שורש מושלם לשבת ויום קר ויסעיר את כל החושים בטעם מופלא ועסיסי וניחוח משכר
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4.54 על ידי 39 דירוגים
מתכון לאסאדו בתנור

פנקו אותו, עשו לו מסאג' מכל הצדדים, תאהבו אותו והוא יחזיר לכם בענק. כי ככה זה כשמדובר במנה הכי מופלאה, מנחמת ומשביעה שיש.

אז… קבלו אותו, אסאדו בתנור עם ירקות שורש, שמושלם לכל שבת ובטח בימים קרים וסוערים, ושיסעיר לכם את כל החושים בטעמים מופלאים ועסיסיים של קוביות אסאדו רכות ונמסות בפה, שפע של ירקות שורש מעולים ומלא תבלינים שעוטפת את המנה המרהיבה הזו בניחוחות משכרים

נכון, מתכון אסאדו בתנור מכינים ב-10 דקות בלבד, והוא דורש 4-5 שעות צלייה, א-בללל, דקה אחרי תבינו שהיה שווה לחכות כל שנייה, כי על השולחן תנחת לכם תבנית חלומית ומהממת ביופייה של מעדן אסאדו מופלא לפינוק מיוחד של כל המשפחה.

ספר המתכונים של סבתא לאה

אסאדו בתנור
צילום: סבתא לאה

למה באמת כדאי לכם: אסאדו בתנור

 

  • שילוב מושלם של קוביות אסאדו בתנור רכות ונמסות בפה, שפע ירקות שורש מעולים ותיבול נהדר שעוטף את המנה המרהיבה בניחוח משכר
  • מתכון לאסאדו בתנור עם ירקות שורש מושלם לכל שבת ובטח בימים סוערים וקרים
  • אסאדו מתכון שיסעיר לכם את כל חושי הטעם והריח

שורה תחתונה: מתכון לאסאדו בתנור דורש 4-5 שעות צלייה, א-בללל, שווה כל שנייה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
אסאדו בתנור מתכון

אסאדו בתנור
צילום: סבתא לאה
אסאדו בתנור
צילום: סבתא לאה
מתכון לאסאדו בתנור

אסאדו מתכון חגיגי ב-3 דקות

אסאדו בתנור עם ירקות שורש מושלם לשבת ויום קר ויסעיר את כל החושים בטעם מופלא ועסיסי וניחוח משכר
ציון 4.54 על ידי 39 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס"מ

המצרכים

  • 3 קילו אסאדו חתוך לקוביות בגודל 5-6 ס"מ עם העצם
  • 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון קוביות האסאדו
  • 2 בצלים לבנים גדולים קלופים (חתוכים לרבעים)
  • 2 בצלים אדומים קלופים (חתוכים לרבעים)
  • 4-5 גזרים בינוניים קלופים ושלמים
  • 4-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים (חצויים (עדיף תפוח אדמה עם הקליפה האדומה))
  • 2 ראשי שום שלמים וקלופים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי (ניתן להוסיף גם סלק, בטטה, ארטישוק ירושלמי, פטריות)
  • מלח בנדיבות
  • פלפל שחור בנדיבות
  • 3 כפות גדושות תבלין על האש
  • 4-5 ענפי רוזמרין
  • 1 בקבוק סיידר תפוחים בינוני (לא לוותר, מוסיף המון המון טעם)
  • ½ כוס מים
  • 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  • מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות טורבו
  • מרפדים בנייר כסף היטב תבנית אפייה עם שוליים רחבות מכל הצדדים (כאן השתמשנו בתבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס"מ). משמנים קלות בשמן זית/קנולה, מסדרים בשכבה אחת את כל ירקות השורש, מפזרים את שיני השום וענפי הרוזמרין ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
  • בקערה גדולה שמים את קוביות האסאדו, משמנים קלות ב-2-3 כפות שמן זית/קנולה, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, תבלין על האש ומערבבים היטב (פנקו אותו, תעשו לו מסאג' מכל הצדדים, ככה שקוביות האסאדו יצופו היטב בתבלינים).
  • מסדרים את קוביות האסאדו המתובלות מעל ירקות השורש, שופכים בקבוק סיידר תפוחים ומים מהצדדים, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור למשך 4-5 שעות, עד שהבשר מוכן ורך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון לאסאדו בתנור
צילום: סבתא לאה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סבתא לאה

Similar Posts

6 Comments

  1. היי, שאלה לגבי הסיידר תפוחים. הכוונה לתרכיז? או למשהו אחר? אשמח להסבר כי זה לא מובן..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?