אסאדו מתכון חגיגי ב-3 דקות

פנקו אותו, עשו לו מסאג' מכל הצדדים, תאהבו אותו והוא יחזיר לכם בענק. כי ככה זה כשמדובר במנה הכי מופלאה, מנחמת ומשביעה שיש.
אז… קבלו אותו, אסאדו בתנור עם ירקות שורש, שמושלם לכל שבת ובטח בימים קרים וסוערים, ושיסעיר לכם את כל החושים בטעמים מופלאים ועסיסיים של קוביות אסאדו רכות ונמסות בפה, שפע של ירקות שורש מעולים ומלא תבלינים שעוטפת את המנה המרהיבה הזו בניחוחות משכרים
נכון, מתכון אסאדו בתנור מכינים ב-10 דקות בלבד, והוא דורש 4-5 שעות צלייה, א-בללל, דקה אחרי תבינו שהיה שווה לחכות כל שנייה, כי על השולחן תנחת לכם תבנית חלומית ומהממת ביופייה של מעדן אסאדו מופלא לפינוק מיוחד של כל המשפחה.
למה באמת כדאי לכם: אסאדו בתנור
- שילוב מושלם של קוביות אסאדו בתנור רכות ונמסות בפה, שפע ירקות שורש מעולים ותיבול נהדר שעוטף את המנה המרהיבה בניחוח משכר
- מתכון לאסאדו בתנור עם ירקות שורש מושלם לכל שבת ובטח בימים סוערים וקרים
- אסאדו מתכון שיסעיר לכם את כל חושי הטעם והריח
שורה תחתונה: מתכון לאסאדו בתנור דורש 4-5 שעות צלייה, א-בללל, שווה כל שנייה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
אסאדו בתנור מתכון



אסאדו מתכון חגיגי ב-3 דקות
ציוד
המצרכים
- 3 קילו אסאדו חתוך לקוביות בגודל 5-6 ס"מ עם העצם
- 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון קוביות האסאדו
- 2 בצלים לבנים גדולים קלופים (חתוכים לרבעים)
- 2 בצלים אדומים קלופים (חתוכים לרבעים)
- 4-5 גזרים בינוניים קלופים ושלמים
- 4-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים (חצויים (עדיף תפוח אדמה עם הקליפה האדומה))
- 2 ראשי שום שלמים וקלופים
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי (ניתן להוסיף גם סלק, בטטה, ארטישוק ירושלמי, פטריות)
- מלח בנדיבות
- פלפל שחור בנדיבות
- 3 כפות גדושות תבלין על האש
- 4-5 ענפי רוזמרין
- 1 בקבוק סיידר תפוחים בינוני (לא לוותר, מוסיף המון המון טעם)
- ½ כוס מים
- 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות טורבו
- מרפדים בנייר כסף היטב תבנית אפייה עם שוליים רחבות מכל הצדדים (כאן השתמשנו בתבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס"מ). משמנים קלות בשמן זית/קנולה, מסדרים בשכבה אחת את כל ירקות השורש, מפזרים את שיני השום וענפי הרוזמרין ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
- בקערה גדולה שמים את קוביות האסאדו, משמנים קלות ב-2-3 כפות שמן זית/קנולה, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, תבלין על האש ומערבבים היטב (פנקו אותו, תעשו לו מסאג' מכל הצדדים, ככה שקוביות האסאדו יצופו היטב בתבלינים).
- מסדרים את קוביות האסאדו המתובלות מעל ירקות השורש, שופכים בקבוק סיידר תפוחים ומים מהצדדים, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור למשך 4-5 שעות, עד שהבשר מוכן ורך.

רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פשוטה לשבת
- עוגת קרמבו בקלי קלות
- עוגת גבינה פירורים ב-5 דק'
- עוגת ביסקוויטים מרשימה
- חמין מתכון קלאסי לשבת
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סבתא לאה
באיזה טמפרטורה לכוון את התנור?
היי מני,
170 מעלות. בהצלחה ובתיאבון!
היי, שאלה לגבי הסיידר תפוחים. הכוונה לתרכיז? או למשהו אחר? אשמח להסבר כי זה לא מובן..
היי אביגיל,
הכוונה למיץ סיידר תפוחים, לא לתרכיז. בהצלחה!!
יצא נדיר , הכנתי סיר ענק והכל חוסל
ממש טעם של סבתא
היי צהלה,
איזה כיף, שמחים לשמוע!!
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂