Go Back
מתכון לאסאדו בתנור

אסאדו מתכון חגיגי ב-3 דקות

אסאדו בתנור עם ירקות שורש מושלם לשבת ויום קר ויסעיר את כל החושים בטעם מופלא ועסיסי וניחוח משכר
ציון 4.54 על ידי 39 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס"מ

המצרכים

  • 3 קילו אסאדו חתוך לקוביות בגודל 5-6 ס"מ עם העצם
  • 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון קוביות האסאדו
  • 2 בצלים לבנים גדולים קלופים (חתוכים לרבעים)
  • 2 בצלים אדומים קלופים (חתוכים לרבעים)
  • 4-5 גזרים בינוניים קלופים ושלמים
  • 4-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים (חצויים (עדיף תפוח אדמה עם הקליפה האדומה))
  • 2 ראשי שום שלמים וקלופים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי (ניתן להוסיף גם סלק, בטטה, ארטישוק ירושלמי, פטריות)
  • מלח בנדיבות
  • פלפל שחור בנדיבות
  • 3 כפות גדושות תבלין על האש
  • 4-5 ענפי רוזמרין
  • 1 בקבוק סיידר תפוחים בינוני (לא לוותר, מוסיף המון המון טעם)
  • ½ כוס מים
  • 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  • מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות טורבו
  • מרפדים בנייר כסף היטב תבנית אפייה עם שוליים רחבות מכל הצדדים (כאן השתמשנו בתבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס"מ). משמנים קלות בשמן זית/קנולה, מסדרים בשכבה אחת את כל ירקות השורש, מפזרים את שיני השום וענפי הרוזמרין ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
  • בקערה גדולה שמים את קוביות האסאדו, משמנים קלות ב-2-3 כפות שמן זית/קנולה, מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, תבלין על האש ומערבבים היטב (פנקו אותו, תעשו לו מסאג' מכל הצדדים, ככה שקוביות האסאדו יצופו היטב בתבלינים).
  • מסדרים את קוביות האסאדו המתובלות מעל ירקות השורש, שופכים בקבוק סיידר תפוחים ומים מהצדדים, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור למשך 4-5 שעות, עד שהבשר מוכן ורך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.