Go Back
בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועו

בוריקטס מאפה ללא גלוטן לשבועות

בוריקטס מאפה ללא גלוטן - נהדר לארוחת שבועות, לערב קליל או לבוקר שבת מפנק לצד ביצים, סלטים וזיתים. ביס חלומי עטוף פריכות וגבינות נימוחות בהכנה קלילה ומהירה!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: Mari נטול גלוטן

המצרכים

לבצק:

  • 280 גרם קמח תמי כתום (או תמי תופח ואז אין צורך באבקת אפייה)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם)
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
  • 1 ביצה L

למילוי:

  • גבינה מלוחה מגוררת
  • גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות גבינת שמנת (מי שאוהב יכול להוסיף טונה וגרגירי תירס)

אופן ההכנה

  • במעבד מזון (ניתן גם במיקסר עם וו גיטרה) לערבל את כל חומרי הבצק בכמה פולסים. להעביר למשטח מקומח, לעבד לבצק אחיד ולשים במקרר לפחות לשעה וחצי שעתיים למנוחה!
  • לאחר רידוד הבצק על משטח סיליקון טיפה מקומח - לקרוץ עיגולים, אפשר גם עם שבלונה, לזלף קצת מהמילוי גבינות ולקפל לחצי ירח, להדק את הקצוות, להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, למרוח בביצה טרופה המעורבבת עם 3 טיפות שמן, לפזר שומשום ולאפות ב-200 מעלות טורבו עד הזהבה

הערות וטיפים

  • מי שלא רוצה הרבה שומן במאפה - יכולה להחליף לגבינות שמנת באחוזי שומן נמוכים יותר
  • אפשר למלא גם בטונה, תירס או זיתים יחד עם הגבינות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.