עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך
את המתכון של עוגת גבינה אפויה הנהדרת הזה אנחנו בטוחים שאתם מחפשים המון זמן, ואין ספק שרק מלראות או להריח אותה – היא תחזיר אתכם בתוך שניות לבית סבתא או אמא, עם זכרונות נוסטלגיים מתוקים לימים אחרים ולתקופה מיוחדת!
למה? כי כמו כל דבר בחיים – יש מתכונים נצחיים שתמיד מצליחים, למשל, המתכון המופלא הזה, שבהכנה קלילה שלו, אתם לא חייבים רק להסתפק בזכרונות, אלא ממש להרגיש אותם בעונג בפה, להתענג על כל ביס ולהסתכן שלא יישאר פירור…
עוגת הגבינה האפויה הזו מתחילה בבסיס בצק פריך סופר רך ואיכותי, ממשיכה במלית גבינה רכה, גבוהה ונמסה בפה, עם או בלי צימוקים פריכים, ובמעטה שתי וערב של פריכות עוצמתית ואבקת סוכר למראה לבן מושלם!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
-
מתכון מופלא שיציף אתכם לא רק בזכרונות מבית סבתא, אלא בטעמים נוסטלגיים נהדרים
-
גבוהה ויפה, בסיס פריך, מלית גבינה רכה ונמסה בפה, מראה לבן מושלם, לא נראה לנו שצריך יותר מזה!
עוגת גבינה אפויה עם בצק פריך
המצרכים
לבצק
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- ½1 חפיסות חמאה (150 גרם סה"כ, בטמפרטורת החדר)
- 1 חלמון (צהוב)
- 1 גביע שמנת חמוצה
למלית הגבינה
- 1 גביע גבינה לבנה גדול (500 גרם)
- ½2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל סה"כ. מסוננת מנוזלים לפחות שעתיים לפני הכנת העוגה ובטמפרטורת החדר)
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים (בטמפרטורת החדר)
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 2 כפות קורנפלור
למילוי צימוקים (לא חובה)
- 50 גרם צימוקים יבשים
- קערה עם מים רותחים
אופן ההכנה
לבצק:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה לעבד כמה שניות את הקמח, אבקת האפייה והסוכר, חמאה, חלמון וגביע שמנת חמוצה. לעבד לאיחוד עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק
- להעביר את הבצק למשטח מקומח, לשמן תבנית עגולה מס׳ 24, להניח נייר אפייה בתחתית ועל נייר האפייה לשטח חצי מכמות הבצק שישמש לבסיס העוגה. לאפות את הבסיס 10 דקות ב-180 מעלות טורבו עד שמשחים מעט
- להוציא, לצקת מעל את תערובת הגבינה, ומעל לסדר את הבצק הנותר בצורת שתי וערב או לגרד את הבצק מלמעלה בפומפייה, למרוח את הבצק עם החלמון, לאפות ב-150 מעלות לא טורבו כשעה וחצי.
- לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולתת לעוגה להתקרר בתנור כשעה, לקרר למשך הלילה ולפזר מעל אבקת סוכר
למלית הגבינה:
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל, לעבד כמה שניות עד לאיחוד ולהוסיף 4 ביצים בהדרגה כל פעם אחת. להוסיף אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור ולעבד כמה שניות לאיחוד
- מי שרוצה צימוקים בעוגה – להוסיף את הצימוקים לקערה עם מים רותחים ולהניח בצד כ-10 דקות, לסחוט את הצימוקים, לערבב עם כפית קמח ולהעביר אותם לתערובת הגבינה
הערות וטיפים
- הסוד לעוגה גבוהה ויציבה - לסנן נוזלים מהגבינות, שהביצים והגבינות יהיו בטמפרטורת החדר, ולאפות באפייה ממושכת לא בטורבו
הבמה כולה שלכם:
הכנתי את עוגת הגבינה, יצא טעים מאוד
תודה מקסימה שכמותך
רק עוד דבר אחד אחרון!
-
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוגה נהדרת
היי יהודית,
שמחים שנהנית!
את יכולה להעלות תמונה לקבוצה אם בא לך 🙂