מתכון לעוגת גבינה אפויה ומשגעת! עוגה שמכינים ב־5 דקות ובקלי קלות! בלי מיקסר, בלי בלגן, והכי חשוב – טעימה בטירוף!
חזרנו לשגרה ואיתה כמות המתוקים ירדה משמעותית, אבל הילדים שלי ממשיכים לבקש שאכין להם עוגות. אז בימים עמוסים אני מכינה את המתכון הזה, עוגת גבינה אפויה, שיוצאת טעימה מעבר לכל דמיון ולוקחת לי בדיוק 5 דקות עבודה. היא יוצאת כל כך טעימה שאני מכינה אותה גם בסופי השבוע!
עוגת גבינה אפויה ללא הקצפה ובלי התעסקויות מיותרות. אפשר להכין לשבת, לחג וגם בימי השבוע העמוסים כשמתחשק משהו מתוק!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
-
- כל כך טעימה שגם הילדים שלכם יבקשו שתכינו שוב ושוב!
- 5 דקות של הכנה, 2 פעולות ויש לכם עוגה מגניבה להגשה!
- כל כך קלה שאפשר להכין אותה גם באמצע השבוע!
- המתכון מושלם והעוגה מרעננת ומפנקת עם כל ביס!
שורה תחתונה: עוגות גבינה לא חייבות להיות הפקה גדולה, אפשר גם ב־5 דקות להכין עוגה שכל המשפחה תחסל!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- 150 גרם עוגיות פתי בר (טחונות)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם)
לבלילה:
- 1 חבילה גבינה לבנה - 5 אחוז (750 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 3 כפות קורנפלור
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 3 ביצים
אופן ההכנה
לתחתית:
- בקערית נערבב את העוגיות הטחונות עם החמאה - נעביר לתבנית ונשטח.
לבלילה:
- נערבב בקערה לבלילה חלקה, ונשפוך מעל התחתית.
- נכניס לתנור שחומם ל - 160 מעלות, ונאפה בערך שעה ורבע, עד שהקצוות מזהיבות יפה, והאמצע יציב.
- נוציא מהתנור ישר בגמר האפיה, נצנן, ונכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות - בתיאבון!
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
הכל ללא הקצפה? כן הכל בלי הקצפה, רק לערבב היטב עם מטרפה ידנית. |
הכנתי אותה . יצאה מושלמת. יש פתרון לשמור על האבקת סוכר לאחר האפייה? פיזרתי ואחרי לילה במקרר הכל נמס והפך לרטוב. לפזר רק לפני הגשה, וגם לא חייב לפזר, זה יותר לקישוט. |
נראית ממש טוב. אני לא ממש מבינה באפייה אבל אם מוסיפים אבקת אפייה היא יכולה יותר לעלות? העוגה הזאת לא עוגת גבינה ספוגית, היא לא אמורה לצאת גבוהה. היא רכה ועסיסית, לא כדאי להוסיף אבקת אפייה. היא צריכה לצאת זהובה מסביב ולבנה באמצע. |
זה לא מעט 3 ביצים? זו לא עוגת גבינה שמתנשאת לגובה, היא מעין פאי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לא כל עוגות הגבינה מצריכות עבודה רבה והתעסקות,
ולפעמים מתחשק להתפנק עם עוגת גבינה מרעננת גם בלי להרים את כל המטבח.
עוד מתכוני עוגות גבינה מושלמים וקלים מחכים לכם באתר,
כנסו ותגלו שאפשר לפנק את המשפחה בכלום זמן עבודה ובכל ימות השבוע!
עשיתי ויצא ממש טעים, ממש קללהכנה ואני בשוק שיצא כזה טוב בלי הקצפה! הוספתי קצת תמצית וניל
היי רחלי,
איזה יופי, כיף גדול שנהנית מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים חדשים כל יום!
אני לא מאמינה כמה טעים העוגה יצאה בכלום עבודה. תכננתי להכין את הטארט גבינה ותפוחים שלי אבל בגלל שלוקח כמה שעות להכין אותו, נעלם לי החשק. נתקעתי עם 750 גר' גבינה לבנה. כל כך שמחה שמצאתי את המתכון הזה. המון תודות.
וואו איזה כיף שנהנית ככה מהעוגה!! תודה רבה שכתבת לנו 🙂
מה גודל התבנית?
היי ישראלה!
תבנית עגולה 26.
בהצלחה 🙂
יצא להיט! ציטוט של בן הזוג: "זו לגמרי עוגה שהייתי משלם עליה 40 שקל בבית קפה"
תודה!
היי אופיר!
שמחים מאוד לדעת שנהניתם מהעוגה הנפלאה הזו 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו!
עוגה מעולה גם טעימה וגם קלה להכנה. הגעתי למסקנה שעוגות גבינה ללא הקצפה לא רק יותר קלות להכנה אלא גם יותר טעימות כי הן יותר דחוסות ועסיסיות
היי יעל!
האמת שאנחנו לגמרי מסכימים איתך וממש ממש שמחים לדעת שנהנית מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו, שם אנחנו מעלים כל יום מתכונים מעולים חדשים.
מעולה!
היי דליה!
שמחים מאוד שאהבת 🙂
מוזמנת להצטרף אלינו גם לקבוצת הפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגה מעולה קבלה המון מחמאות
היי ענת!
מעולה, אנחנו ממש שמחים לדעת שהעוגה יצאה טוב 🙂
אנחנו מזמינים אותך להצטרף אלינו גם בקבוצת הפייסבוק שלנו כדי שתוכלי לקבל מתכונים נהדרים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
המתכון הזה הפיג לי את הפחד מעוגות גבינה,תוצאה מדהימה במינמום מאמץ תודה.
היי יאיר!
אנחנו ממש ממש שמחים לדעת שנהנית מאוד מהמתכון, זו באמת אחת העוגות השוות שלנו באתר.
נשמח שתצטרף אלינו לקבוצת הפייסבוק, שם עולים מתכונים חדשים כל יום כך שבטוח תוכל למצוא עוד אוצרות כמו המתכון הזה 🙂
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגת גבינה מעולה במינימום מאמץ של הכנה.
תודה על מתכון נהדר
היי יהודית!
שמחים מאוד לדעת שאהבת את המתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו ולקבוצת הוואטסאפ כדי לקבל מתכונים מעולים חדשים כל יום!
לאחר כיבוי של התנור, העוגה "צנחה" ולא גבוהה. למה? זה אמור לצאת ככה?
היי יוגב!
כן, ככה העוגה הזו יוצאת. אם תשים לב לתמונה של המתכון, תוכל להבחין שהקרום של העוגה גבוה יותר מפני השטח שלה.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
הכנתי יצאה מעוולה מרחתי למעלה שמנת חמוצה ושקית סוכר וניל …..מעולה
היי רחל!
וואו, נשמע מעולה 🙂
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!
אנחנו מזמינים אותך לקבוצת הפייסבוק שלנו, שם עולים מתכונים חדשים נהדרים יום יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להוסיף פירות יער קפואים לעוגה ואם ען באיזה שלב?
היי ניראל!
אפשר להוסיף פירות יער בבלילת הגבינה או לשים מעל.
אנחנו ממליצים לשים מעל העוגה מפני שכשמוסיפים לבלילה זה מכביד עליה וכמובן גם עלול לפגוע בה.
מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
מתכון מעולה וראה טעים סוף.כל הפרסומות על עוגה גבוה בולשיט.הרי ברור אם אופים עם 7 בצים ותבנית של 22 וקילו גבינה וכו…יוצאת גבוהה וטעם טפל.המתכון שלך פשוט אליפות הכנתי אותה ללא התחתית שתצא פחות קלוריות ויצאה מושלם.תודה לך
איך מכינים תוספת של פטל/פירות יער מלמעלה?
תודה
היי חנה, אפשר להכין ג'לי בטעם פטל לפי ההוראות, ולהוסיף פטל קפוא לתערובת, מחכים עד שהג`לי מתקרר מעט ומוזגים מעל העוגה. בהצלחה!
איך לחמם את התנור? האם מעלה-מטה או טורבו?
היי עולא, אפייה בטורבו מייבשת את המאפים.אז בד"כ כל מה שאסור לייבש, למשל שמרים, עוגות גבינה, עוגות בחושות וכולי, ממליצים לא לאפות אף פעם בתוכנית טורבו! בהצלחה!
מתכון מעולה הגבינה מאד מאד טעימה, לי נשרף החלק התחתון יכול להיות בגלל בעיה בתנור.. קל מאד להגעה וגם כשזה היה קצת שרוף בתחתית כולם עפו עליה
היי,
שמחים מאוד לדעת שנהניתם מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים ישירות אלייך כל יום!
עוגה מעולה טעימה וקלה להכנה
אני הורדתי את כמות הסוכר בחצי מבחינה דיאטטית ועדיין טעימה ומתוקה. ממליץ בחום
היי מיכאל,
נהדר, שמחים שנהנית ממנה!
באיזו טמפ' לאפות?
תודה 🙂
160 מעלות, בהצלחה!
הכנתי את העוגה הזאת בערב החג. היא יצאה מושלמת ובמרקם קרמי שאותו חיפשתי במתכונים אחרים במשך שנים. הוספתי לעוגה מעט צימוקים חומים והיא הזכירה לי עוגת גבינה כמו פעם.
תודה רבה
בתמונה ניראה שהוספת תחתית פתי בר , במתכון לא כתוב כלום על תחתית. האם אני טועה ? האם זה אופציה?
היי אורית, כמצוין למעלה בשלב הראשון של המתכון זוהי תחתית ביסקוויטים, בבקשה:
בקערית נערבב:
150 גרם עוגיות פתיבר טחונות,ו 100 גרם חמאה מומסת.
נעביר לתבנית ונשטח
היי בוקר טוב, האם אפשר לאפות בטוסטר דיי גדול? תודה וחג שמח
היי ריקי!
אכן אפשר לאפות בטוסטר.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
שלום
האם אפשר לשים קמח במקום קורנפלור וכמה
היי שמחה,
קמח באותה כמות. בהצלחה 🙂
היי ,
האם צריך לאפות את העוגה עם מים רותחים בתחתית במהלך האפייה מהחשש שיצא יבש?
היי איילה, העוגה יוצאת רכה ועסיסית ללא צורך במים רותחים בתחתית. בהצלחה ובתיאבון!
המתכון נשמע מצוין, רק הייתי שמחה להכין כמות קטנה יותר, יש סיכוי שתדעי להגיד מה הכמויות לתבנית אינגליש?
המון תודה!
כחצי מהכמויות למעלה יתנו לך תבנית אינגליש קייק אחת, בהצלחה!
אמנם אין לי תמונה, אבל פעם נהאה שתהיה מאוד בקרוב אעלה! אחרי שנים שאני נמחפשת מתכון צנוע של עוגת גבינה ולא מיליון ביצים עם הפרדה ופרודצורה קשה להכנה, זה המכתון המנצח!!!!! תודה תודה
שאלה לגבי כמות הגבינה. האם הכוונה ל -3 קופסאות של 250 גרם סה" כ 750 גרם. אני שואלת כי כתוב חבילה אחת.
היי עדנה!
יש גם קופסאות גבינה לבנה של 750 גרם.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
האם ניתן לאפות את העוגה ללא תחתית?
היי מילי,
בוודאי שאפשר, בהצלחה 🙂
איך שומרים את העוגה ? וכמה זמן ניתן לשמור?
היי רותם,
אידיאלית שומרים במקרר, היא יכולה להחזיק 5-6 ימים בכיף.
בהצלחה 🙂