לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות
לחם כוסמין בריא וקל ב־5 דקות הכנה! אחרי שתכינו את הלחם המשגע והטעים הזה לא תקנו יותר לחם!
כולם יודעים שקמח לבן הוא לא הבריא ביותר שיש ואני באופן אישי גם סובלת מהתחושה הפיזית של אחרי אכילת קמח לבן. במשך תקופה ארוכה חיפשתי וקניתי לחמים 'בריאים' בסופר או במאפייה ותמיד אחרי שאכלתי אותם הייתי מרגישה אותו דבר. אז בתור מי שאוהבת מאוד לחמים מצאתי את המתכון הזה, ללחם כוסמין, שמשאיר אחריו תחושה נפלאה שאין כמוה!
קבלו מתכון ללחם בריא מאוד, שלוקח 5 דקות עבודה ללא התפחה, ללא שמרים וכל כך טעים שלא תצטרכו לקנות לחם בחוץ!
למה באמת כדאי לכם: לחם כוסמין
-
- הלחם הכי טעים שיש הוא לחם שמכינים בבית!
- מתכון קל שלוקח 5 דקות עבודה, קערה אחת ויש לכם לחם מושלם!
- אפשר להקפיא ולשלוף מתי שרוצים והוא נשאר טעים!
- בריא מאוד ומשאיר תחושה נפלאה אחרי שאוכלים אותו!
שורה תחתונה: לא קונים יותר לחם בחוץ כשאפשר להכין לחם בריא בהרבה וטעים יותר ב5 דקות עבודה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות
המצרכים
- 4 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף סילאן
- 2 כוסות חלב שקדים
- מעט גרעיני חמניות (גרעיני דלעת, שיבולת שועל, חמוציות, ואגוזי מלך. (אופציונלי))
אופן ההכנה
- לערבב את כל המצרכים בקערה יחד.
- אפשר להוסיף מה שאוהבים - אני הוספתי מעט גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שיבולת שועל, חמוציות, ואגוזי מלך.
- לערבב שוב...
- לשים בתבנית מלבנית על נייר אפייה.
- לפזר למעלה מעט שומשום/זרעוני פשתן.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל - 190 מעלות - 45 דקות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: לחם כוסמין
כמה זמן נשמר הלחם? תשמרי במקרר ישמר לך יותר טוב ולהרבה זמן או תקפיאי בשקיות. |
חייב חלב שקדים או שאפשר מים? עדיף חלב שקדים או חלב רגיל. אבל אם את שמה מים תוסיפי כף שמן כלשהו. |
מערבבים ביד? במטריפה? בכף. |
האם ניתן לשים ממתיק אחר במקום סילאן? אפשר דבש או סירופ מייפל ואפילו כף סוכר קוקוס. |
האם אפשר קמח רגיל? פחות בריא אבל כן אפשר. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי….. מושלם! רק להיזהר לא לחסל את הכל!"
יפית משה
"יצא מוש…!"
חן וינשטוק
רק עוד דבר אחד אחרון!
מי שאוהב לחמים, אבל הבריאות חשובה לו באותה מידה,
יכין את הלחמים המושלמים והטעימים שלו בבית ובכלום מאמץ!
עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים ובריאים מחכים לכם באתר,
כנסו ותפסיקו לקנות בחוץ בשביל לפנק את כל המשפחה!
מקור: תיקה חדד
הלחם יצא מופלא טעים שקשה להפסיק לאכול..קל להכנה
היי אביבה,
תענוג לשמוע שיצא ככה!
נשמח גם לראות תמונות של הלחם בקבוצה 🙂
מתכון ממש טוב, לא האמנתי שלחם מכוסמין מלא יכול להיות בטעם כזה אבל יצא נהדר
היי שלומית,
שמחים מאוד שאהבת את הלחמניות המעולות!
מעולה
היי אנה,
שמחים שנהנית!
היי אשמח לדעת באיזה כוס משתמשים? וכמה גרם בערך?
היי מיכל,
משתמשים בכוס מדידה אוניבסרלית, 250 מ"ל.
בהצלחה 🙂
היי אשמח לדעת האם הלחם הוא המוציא זאת אומרת אם יש צורך בנטילה וברכה על פי המתכון ותודה רבה מתכון מוצלח ממש כבר פעם שניה שמכינה???
היי מלכה,
לגבי העניין הזה אנחנו ממליצים להתייעץ עם מישהו שאת סומכת על הידע שלו בתחום.
בהצלחה 🙂
היי הכנתי את הלחם יצא מעולה תודה רבה על המתכון המוצלח
רציתי לשאול איך אפשר לדעת בדיוק פחות או יותר כמה קלוריות בפרוסה
תודה מראש
היי מיכל,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון של הלחם 🙂
ההערכה שלנו היא שיש בערך 70 קלוריות בפרוסה.
המתכון נראה מעולה לפני שמכינה אפשר לדעת באיזה קוטר תבנית להשתמש? וכמה פרוסות בערך יוצאות מהלחם? תודה מראש?❤️
היי מיכל,
תבנית אינגליש קייק תהיה מצוינת.
אנחנו מעריכים שיוצאות 14 פרוסות, אבל זה תלוי בעובי הפרוסות שחותכים.
בהצלחה 🙂
היי.
מתכון קל ומצויין. כל הכבוד.
רק עצה בבקשה – הלחם יצא יבש קצת..
הכנתי עם מים ו 2 כפות שמן זית.
מה אפשר לעשות שלא יצא יבש ואוורירי?
תודה רבה לך אלופה
היי יוגב,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון.
אפשר להבא לאפות טיפה פחות זמן ולראות אם יש שיפור.
בהצלחה 🙂
קל מהיר ובאמת מושלם !! תודה
היי רוחמה!
מעולה, שמחים לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת אלינו לקבוצת הפייסבוק, אנחנו מעלים לשם מתכונים מושלמים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
חג שבועות שמח 🙂
שלום רב,
אפיתי את הלחם עם חצי כוסמין מלא וחצי כוסמין רגיל, כיון שזה הקמח שהיה לי בבית. יצא מעולה.
לצערי אני עם נטיה לסוכרת וגם קמח כוסמין מעלה לי את הסוכר, האם ניתן לשנות את הקמח לקמח שקדים?
אשמח מאוד לתשובה.
תודה רבה מראש,
מירי
היי מירי!
כן, בוודאי שאפשר להשתמש בקמח שקדים. ייצא מעולה.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
מדהים תודה רבה על מתכון קל וכל כך בריא וטעים יצא מושלם
היי שירי!
איזה כיף שיצא מדהים, אנחנו שמחים לדעת 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אני כבר עושה את הלחם הזה הרבה זמן והוא קל ומהיר! ונהדר!! אני רק אופה פחות זמן(35 דקות) כי אני מוצאת שאחרת הוא יבש מדי. אני גם מערבבת חצי כוסמין לבן וחצי מלא, כי עם המלא בלבד הוא יוצר כבד מדי, לטעמי. לבסוף, התוספות שלי הן לפעמים חצאי זיתים ירוקים עם תבלינים בהתאם או, לחילופין, דובדבנים יבשים, ללחם קצת מתקתק.
היי אהובה!
וואו, גרמת לנו להיות רעבים עם התיאורים שלך 🙂
הגרסה שלך נשמעת מעולה!
שמחים מאוד לדעת שאת נהנית מהמתכון בצורה כה טובה.
חג שבועות שמח לך ולבני משפחתך 🙂
שלואין לי חלב שקדים .מה אפשר לשים במקום ?
תודה רבה
היי שושי!
אפשר כל חלב אחר או מים.
בהצלחה 🙂