| | |

לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות 

לחם כוסמין טעים ובריא, שלוקח 5 דקות עבודה! עם לחם כזה לא קונים יותר לחם בחוץ!
בהשראת: תיקה חדד
ציון 4.34 על ידי 57 דירוגים
לחם כוסמין בריא וקל

לחם כוסמין בריא וקל ב־5 דקות הכנה! אחרי שתכינו את הלחם המשגע והטעים הזה לא תקנו יותר לחם!

כולם יודעים שקמח לבן הוא לא הבריא ביותר שיש ואני באופן אישי גם סובלת מהתחושה הפיזית של אחרי אכילת קמח לבן. במשך תקופה ארוכה חיפשתי וקניתי לחמים 'בריאים' בסופר או במאפייה ותמיד אחרי שאכלתי אותם הייתי מרגישה אותו דבר. אז בתור מי שאוהבת מאוד לחמים מצאתי את המתכון הזה, ללחם כוסמין, שמשאיר אחריו תחושה נפלאה שאין כמוה!

קבלו מתכון ללחם בריא מאוד, שלוקח 5 דקות עבודה ללא התפחה, ללא שמרים וכל כך טעים שלא תצטרכו לקנות לחם בחוץ!

ספר המתכונים של תיקה חדד 

לחם כוסמין בריא וקל
צילום: תיקה חדד

למה באמת כדאי לכם: לחם כוסמין

    • הלחם הכי טעים שיש הוא לחם שמכינים בבית!
    • מתכון קל שלוקח 5 דקות עבודה, קערה אחת ויש לכם לחם מושלם!
    • אפשר להקפיא ולשלוף מתי שרוצים והוא נשאר טעים!
    • בריא מאוד ומשאיר תחושה נפלאה אחרי שאוכלים אותו!

שורה תחתונה: לא קונים יותר לחם בחוץ כשאפשר להכין לחם בריא בהרבה וטעים יותר ב5 דקות עבודה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם כוסמין בריא וקל

לחם כוסמין בריא וקל ב 5 דקות 

לחם כוסמין טעים ובריא, שלוקח 5 דקות עבודה! עם לחם כזה לא קונים יותר לחם בחוץ!
ציון 4.34 על ידי 57 דירוגים
לדרג
באדיבות: תיקה חדד

המצרכים

  • 4 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף סילאן
  • 2 כוסות חלב שקדים
  • מעט גרעיני חמניות (גרעיני דלעת, שיבולת שועל, חמוציות, ואגוזי מלך. (אופציונלי))

אופן ההכנה

  • לערבב את כל המצרכים בקערה יחד.
  • אפשר להוסיף מה שאוהבים - אני הוספתי מעט גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שיבולת שועל, חמוציות, ואגוזי מלך.
  • לערבב שוב...
  • לשים בתבנית מלבנית על נייר אפייה.
  • לפזר למעלה מעט שומשום/זרעוני פשתן.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל - 190 מעלות - 45 דקות.

הערות וטיפים

הערה: לטריות מקסימלית, להקפיא את הלחם פרוס ולהוציא כמה שצריך כל יום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם כוסמין

כמה זמן נשמר הלחם?
תשמרי במקרר ישמר לך יותר טוב ולהרבה זמן או תקפיאי בשקיות.
חייב חלב שקדים או שאפשר מים?
עדיף חלב שקדים או חלב רגיל. אבל אם את שמה מים תוסיפי כף שמן כלשהו.
מערבבים ביד? במטריפה?
בכף.
האם ניתן לשים ממתיק אחר במקום סילאן?
אפשר דבש או סירופ מייפל ואפילו כף סוכר קוקוס.
האם אפשר קמח רגיל?
פחות בריא אבל כן אפשר.

 


הבמה כולה שלכם:
לחם כוסמין בריא וקל
צילום: יפית משה

"גם אני הכנתי….. מושלם! רק להיזהר לא לחסל את הכל!"
יפית משה

לחם כוסמין בריא וקל
צילום: חן וינשטוק

"יצא מוש…!"
חן וינשטוק

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מי שאוהב לחמים, אבל הבריאות חשובה לו באותה מידה,
יכין את הלחמים המושלמים והטעימים שלו בבית ובכלום מאמץ!

עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים ובריאים מחכים לכם באתר,
כנסו ותפסיקו לקנות בחוץ בשביל לפנק את כל המשפחה!

מקור: תיקה חדד

 

 

Similar Posts

96 Comments

  1. הי תיקה. המתכון לא ברור.בלי אפיה ובלי שמרים או מחמצת? נשמע מתכון בריא האם הלחם כבד או אוורירי?

    1. היי יוכי!
      בוודאי שיש צורך באפייה ואף מצוין כך במתכון עצמו – יש לאפות במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
      אין צורך בשמרים או מחמצת. הלחם יוצא אוורירי מפני שיש בו סודה לשתייה.
      מקווים שהצלחנו לעזור ובהצלחה 🙂

  2. יופי של אתר, כל הזמן מתכונים ניפלאים, האם אין שומן בכלל במתכון ? מהי הכמות הכוללת בסה"כ שרצוי מבחינת הכמות של התוספות להוסיף לתערובת ? ואם רוצים להוסיף שיבולת שועל לתערובת, מה לשים גס או דק ? אשמח מאוד לקבל תשובה לשאלותיי, כשתתאפשר, מודה מראש,
    המשך למתן מתכונים, כיף שיש אותכם, מרים.

    1. היי מרים!
      שמחים לראות אותך מגיבה ופעילה באתרנו, אין ספק שאת אחת הקוראות החביבות עלינו 🙂
      לשאלותייך:
      1. אין שמן במתכון. עם זאת, אם את רואה לנכון להוסיף קצת את יכולה, אבל אולי שווה לנסות קודם בלי כדי לראות איך את אוהבת את זה.
      2. הכמות של התוספות יכולה להיות עד כוס אחת.
      3. את יכולה להוסיף שיבולת שועל גסה או דקה, לבחירתך.
      בהצלחה רבה וחג שבועות שמח לך ולמשפחתך 🙂

  3. הי..
    מה עושים אם אני לא יכולה להוסיף אבקת אפיה או סודה לשתיה?!
    זה ייצא אותו הדבר בלי?
    או שניתן להוסיף משהו אחר?
    והאם אפשר להשתמש בשמן שקדים כשאני ממירה את החלב למים?

    1. אפשר בגדול כל סוג שמן להוסיף. וחשוב לשים לב שהמתכון הוא בלי שמרים או מחמצת ופה תפקיד הסודה, אז בלי הלחם יצא יותר דחוס ופחות אוורירי.

      1. היי אבי!
        אנחנו ממש לא ממליצים להחליף את הסודה לשתייה.
        בעיקרון, זה אחד המצרכים שהכי קשה להמיר אותם.
        היינו אומרים לך לשים פי 4 אבקת אפייה וזהו, אבל זה לא כל כך פשוט. היעדר סודה לשתייה מצריך שינוי של רוב המרכיבים במתכון.
        מקווים שהצלחנו לענות על שאלתך 🙂

    1. היי לורן, לא ניסינו ספציפית את המתכון הזה אבל לא רואים סיבה למה שלא. בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי אסף, לא יצא לנו לנסות במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ יש הבדל בין מתכוני פיתות ומתכוני לחמים ועדיף למצוא מתכון מיועד לפיתה. אתה מוזמן בכל זאת לנסות ולעדכן איך יוצא, בהצלחה!

  4. לא נורמאלי הלחם הזה!!!! ניסיתי לחמים בריאים/ טבעוניים שונים ואף אחד מהם לא מתקרב לתחתית של זה. כל כך קל להכנה ומהיר שהייתי המומה וסקפטית. מה שיצא לי מהתנור, נחטף ונגמר בתוך שניות! מיהרתי למחרת לעשות חדש ובכייף אני מתחייבת לעשות אותו כל יום. פשוט אגדה! תודה רבה! אני חוצבת את המתכון על הקיר במטבח!

  5. איזה כיף של לחם כוסמין!!!! טעיםםםםם ובריא.
    לאחרונה התחלתי להוסיף קמח שיפון מלא, 1/3 כוס שיפון ו2/3 כוסמין לפי ד״ר מיה רוזמן שיש להוסיף סיבים חשובים.
    האמת יותר טעים אפילו. כל יומיים שלושה אני אופה את הלחם הזה . כולנו בבית אוהבים אותו, פעם אני שמה זרעי חמניות, דלעת, אגוזים, מה שבא לי . פורסת אותו אחרי שמתקרר ומקפיאה. כל פעם כשרוצים מוציאים לטוסטר קופץ. בתיאבון לכולם
    קלי תבור

      1. האם ניתן להחליף את קמח הכוסמין במתכון המקורי לקמח שיפון? אני מעדיפה מתכון בלי שמרים….

  6. הצלחתי!!!!
    וואו! המתכון ללחם כוסמין נכי שווה ברשת. ואני בדרכ ממש מפחדת מאפיה ולא מצליחה לאפות .כל כך פשוט להכין והאושר לראות את הלחם תופח בתנור והתוצאה מושלמת וטעימה . ממש לחם לכל דבר . תודה רבה ❤

  7. מתכון פשוט ונהדר, יוצא מוצלח בכל פעם. תודה!
    שאלה: האם יש אפשרות להשתמש בקמח טפיוקה? אם כן, יודעת להגיד איך לשנות את הכמויות?
    תודה מראש.

    1. היי יעל, לא יצא לנו לנסות קמח טפיוקה במתכון הזה, אך נשמח לשמוע ממך איך יצא. בהצלחה ובתיאבון!

  8. וואו לחם בדיוק לפי הדרישות(הסופר מוגזמות) שכתבתי בגוגל אני בהחלט אתגבר על הפחד הגדול שלי מאפייה ואני אנסה אותו? תודה גדולה על המתכון

      1. לחם לבן בד"כ דל אשלגן ולחם כוסמין ולחם מלא הם דווקא לא. היינו ממליצים להתייעץ עם רופא במידה ויש בעיות בכליות או אשלגן. בהצלחה!

    1. 5 stars
      הכנתי את הלחם חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח כוסמין רגיל יצא מעולה. כיון שגם קמח כוסמין מעלה לי את רמת הסוכר בדם בכל זאת מעניין אותי לדעת האם אפשר לאפות עם קמח שקדים שיותר מתאים למי שיש לו נטיה לסוכרת.
      תודה,
      מירי

      1. היי מירי!
        אפשר להמיר בקמח שקדים, בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

  9. עשיתי את לחם הכוסמין לפי המתכון ופשוט יצא מעולה , וואו תודה ענקית, עוקבת אחרי המתכונים הדיאטטים והבריאים שלכם!

      1. היי יוגב,
        אם הלחם נדבק כדאי לשמן את הנייר להבא.
        בהצלחה 🙂

      2. היי רונית,
        שמחים שאהבת אותו!
        לגבי הקלוריות, זה יהיה ניחוש אבל כנראה שבסביבות ה-70-80.

      1. הלחם יצא טעים מאוד. ההכנה קלה מאוד. אשמח לעוד מתכונים ללא שמרים מקמח כוסמין. תודה רבה.

      2. היי קארין!
        למרות שאנחנו לא יכולים לדעת בדיוק על הנקודה, ההערכה שלנו היא 70 קלוריות לפרוסה.
        מקווים שעזרנו 🙂

      3. היי רחל!
        תבנית אינגליש קייק או תבנית לאפיית חלה.
        בהצלחה 🙂

      4. אני לא הייתי מוסיף גרעיני חמניה, דלעת וכו. החום של האפייה מחמצן אותם.

      1. היי יפה,
        לא צריך שמן במתכון הזה.
        לגבי החלב – אפשר גם סויה או קוקוס. ההמלצה שלנו היא חלב שיבולת שועל.
        בהצלחה 🙂

      1. היי, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה אך בד"כ ישנו שוני בין מתכונים שמתאימים ללחם ולפיתות, היינו ממליצים להכין רק את הלחם מהמתכון הזה.

    1. יצא מצוין אבל במרכז הלחם אזור לח שלא נאפה. מה לעשות? ניסיתי לחכות שעה אחרי ה45 דקות לפני חיתוך הלחם ולא עזר.

      1. היי אמיר,
        אפשר להבא לאפות על חום טיפה נמוך יותר במשך 50 דקות.
        בהצלחה 🙂

    1. היי ויקי,
      אכן כן, אין הכרח להוסיף את הסילאן, זה רק בשביל הטעם.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?