|

חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

אין עונג שבת מפנק מאשר חלת כוסמין רכה וטבעונית. רכה, אוורירית וקלה להכנה העשוייה מקמח מיוחד עשיר בחלבון, המעניק טעם עמוק ומראה שחום ומגרה לפתיחת סופ"ש טעים ומענג
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

עם המתכון הנהדר הזה של חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת עונג השבת שלכם יהיה מושלם, טעים ובריא במיוחד! בצורת פרח מגרה, צמות קלועות או כל עיצוב שבא לכם – החלות האלה הן כל מה שאתם צריכים כדי ליצור בבית אווירת שבת חגיגית ומלאת ניחוחות מגרים.

הן עשויות מקמח נפלאות בטחינה מיוחדת, והוא עשיר בחלבון, ומעניק לחלות טעים עמוק, מרקם אוורירי ועדין ומעטה שחום בציפוי שומשום קריספי שיוצרים ביס טרי טרי ומענג בפה. טבעונים כמובן יתאהבו בהן, ילדים ישמחו לקבל אותן עם ממרח שוקולד או ריבה טעים, ומושלם לטבול אותן בשקשוקה רותחת ומתבלים אקזוטיים, עם דגי השבת החריפים, ובוודאי למלא אותן בשניצל עסיסי ובשרני ולנגוס עוד ועוד ועוד.

ההכנה שלהן קלה ופשוטה, ועם הקפדה על תפיחה מדויקת, הן ייצאו מהתנור מרשימות, יפות ופריכות בטירוף שיציפו את הבית באווירת סוף שבוע מפנקת.

 
חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת
צילום: מלי מאירוב
 

למה באמת כדאי לכם: חלת כוסמין 

  • יפהפיות, שחומות ויוצרות בבית אווירת שבת חגיגית בניחוחות מגרים
  • חלות רכות ואווריריות מופלאות העשויות מקמח נפלאות מיוחד עשיר בחלבון ובטעם עמוק, מושלם גם להכנת עוגיות טחינה מעלפות ואפילו סופגניות אפויות
  • נהדרות לצד שקשוקה רותחת, מתבלים אקזוטיים, דגי השבת החריפים, עם שניצל עסיסי ופריך, וגם סתם לבד…
שורה תחתונה: עונג שבת מושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? חלת כוסמין רכה לשבת

 

חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

אין עונג שבת מפנק מאשר חלת כוסמין רכה וטבעונית. רכה, אוורירית וקלה להכנה העשוייה מקמח מיוחד עשיר בחלבון, המעניק טעם עמוק ומראה שחום ומגרה לפתיחת סופ"ש טעים ומענג
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח נפלאות 80% כוסמין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • שומשום

אופן ההכנה

  • לערבב את הקמח השמרים ו-3 כפות סוכר, להוסיף 2 כוסות מים וחצי כוס שמן, ללוש ביד או במיקסר, ואז להוסיף כף מלח. ללוש לבצק חלק במשך עשר דקות, ולפי הצורך לטפטף עוד מים מהכוס השלישית, ללוש ולהוסיף עוד קצת מים כל כמה שניות.
  • להרים את הבצק עם יד משומנת, לעצב כדור, להניח בקערה ולכסות לשעה בלבד, גם אם לא תפח. לאחר שעה לחלק לכדורים כמספר החלות והרצועות ולכסות לעשר דקות.
  • על משטח משומן לרדד כל כדור למלבן צר, לגלגל לרולדה, להניח בצד, לעשות נחש לא דק מדיי עם ידיים משומנות, לפזר קמח על הנחשים ולקלוע חלות.
  • להניח על נייר אפייה מכוסה במגבת דקה למשך שעה, להתיז מים על החלות ולפזר שומשום (אפשר עם ביצה).
  • לאפות בתנור מחומם ל-190 מעלות במדף השני מלמטה ללא טורבו עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • לחלות מושלמות באמת הפקידו מאוד על שלבי התפיחה לפני האפייה  על מנת לקבל חלה גדולה שלא נפתחת באפייה
  • קמח נפלאות ניתן להשיג בחנויות טבע בכל רחבי הארץ וגם בחלק מרשתות השיווק הגדולות
  • אם אתם משתמשים בקמח כוסמין 100% - שימו קצת יותר מים בבלילה של הבצק
  • קמח משלם גם להכנת עוגיות טחינה מעלפות ואפילו סופגניות אפויות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: 

כמה חלות יוצאות מקילו קמח? תלוי בכמות הרצועות. מהכמות הזו יצאו לי 14 כדורים במשקל 120 גרם כ"א

אם רוצים חלת כוסמין מתוקה, מוסיפים סוכר וביצה? כן, שמים 3/4 כוס סוכר. לא חובה להוסיף ביצה, אבל אם שמים – אז לשים גם פחות מים

מה הבדל בין קמח נפלאות לקמח רגיל ? זה קמח מצוין המכיל 80% כוסמין, מנופה היטב, טחון בטחינה מיוחדת, טעים ועשיר בחלבון

בקמח כוסמין 100% המתכון משתנה? אולי צריך להוסיף קצת יותר מים
 

 
הבמה כולה שלכם:

תעשו רק מה שהמלכה הזו אומרת. תודה!

אתי בזוקה פרץ

חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת
צילום: אתי בזוקה פרץ

תענוג…החלה טעימה אף יותר מקמח לבן

איטל איטלי

חלת כוסמין רכה וטבעונית לשב
צילום. איטל איטלי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 
חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?