לערבב את הקמח השמרים ו-3 כפות סוכר, להוסיף 2 כוסות מים וחצי כוס שמן, ללוש ביד או במיקסר, ואז להוסיף כף מלח. ללוש לבצק חלק במשך עשר דקות, ולפי הצורך לטפטף עוד מים מהכוס השלישית, ללוש ולהוסיף עוד קצת מים כל כמה שניות.
להרים את הבצק עם יד משומנת, לעצב כדור, להניח בקערה ולכסות לשעה בלבד, גם אם לא תפח. לאחר שעה לחלק לכדורים כמספר החלות והרצועות ולכסות לעשר דקות.
על משטח משומן לרדד כל כדור למלבן צר, לגלגל לרולדה, להניח בצד, לעשות נחש לא דק מדיי עם ידיים משומנות, לפזר קמח על הנחשים ולקלוע חלות.
להניח על נייר אפייה מכוסה במגבת דקה למשך שעה, להתיז מים על החלות ולפזר שומשום (אפשר עם ביצה).
לאפות בתנור מחומם ל-190 מעלות במדף השני מלמטה ללא טורבו עד להזהבה.