Go Back
חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת

אין עונג שבת מפנק מאשר חלת כוסמין רכה וטבעונית. רכה, אוורירית וקלה להכנה העשוייה מקמח מיוחד עשיר בחלבון, המעניק טעם עמוק ומראה שחום ומגרה לפתיחת סופ"ש טעים ומענג
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח נפלאות 80% כוסמין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • שומשום

אופן ההכנה

  • לערבב את הקמח השמרים ו-3 כפות סוכר, להוסיף 2 כוסות מים וחצי כוס שמן, ללוש ביד או במיקסר, ואז להוסיף כף מלח. ללוש לבצק חלק במשך עשר דקות, ולפי הצורך לטפטף עוד מים מהכוס השלישית, ללוש ולהוסיף עוד קצת מים כל כמה שניות.
  • להרים את הבצק עם יד משומנת, לעצב כדור, להניח בקערה ולכסות לשעה בלבד, גם אם לא תפח. לאחר שעה לחלק לכדורים כמספר החלות והרצועות ולכסות לעשר דקות.
  • על משטח משומן לרדד כל כדור למלבן צר, לגלגל לרולדה, להניח בצד, לעשות נחש לא דק מדיי עם ידיים משומנות, לפזר קמח על הנחשים ולקלוע חלות.
  • להניח על נייר אפייה מכוסה במגבת דקה למשך שעה, להתיז מים על החלות ולפזר שומשום (אפשר עם ביצה).
  • לאפות בתנור מחומם ל-190 מעלות במדף השני מלמטה ללא טורבו עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • לחלות מושלמות באמת הפקידו מאוד על שלבי התפיחה לפני האפייה  על מנת לקבל חלה גדולה שלא נפתחת באפייה
  • קמח נפלאות ניתן להשיג בחנויות טבע בכל רחבי הארץ וגם בחלק מרשתות השיווק הגדולות
  • אם אתם משתמשים בקמח כוסמין 100% - שימו קצת יותר מים בבלילה של הבצק
  • קמח משלם גם להכנת עוגיות טחינה מעלפות ואפילו סופגניות אפויות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.