עוגת שוקולד צ'יפס ב-5 דקות
עוגת שוקולד צ'יפס מפנקת שמכינים ב־5 דקות ונהנים ממנה לאורך כל סוף השבוע! לוקחת כלום זמן הכנה, כל הרכיבים בקערה אחת, לתנור ומקבלים עוגה חלומית!
אצלנו אוהבים שוקולד בכל צורה, אבל לפעמים עוגת שוקולד זה קצת יותר מדי בימים חמים בשבילי. אז כדי לרצות את שאר בני הבית, הפתרון המושלם שכולם יוצאים מרוצים ממנו הוא עוגת שוקולד צ'יפס מפנקת, שנותנת לכולנו את המענה המתוק בסוף השבוע.
המתכון מושלם ולא משנה כמה פעמים אני מכינה אותו, הוא תמיד יוצא טעים! לוקח בדיוק 5 דקות של הכנה, מעבירים לתנור ואפשר לפנות את שאר הזמן למשימות נוספות או סתם לנוח. מה שבטוח – העוגה כל כך טעימה, שהיא תגרום לכם חייך במשך כל השבת!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד צ'יפס
-
- הפינוק המושלם לסוף השבוע!
- כלום זמן הכנה שאי אפשר לוותר עליה!
- בלי התעסקויות מיותרות – קערה אחת ולתנור!
- אוורירית וטעימה עם נגיעות שוקולד – כיפית בימי הקיץ לצד תה קר או קפה!
שורה תחתונה: עוגה מגניבה לימי הקיץ, לא מתוקה מדי ועם זאת אי אפשר לפספס את נגיעות השוקולד שבה! חובה לטעום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד צ'יפס ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
- ½ כוס סוכר לבן
- 2 ביצים (גודל L)
- ½ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- נתחיל בערבוב בקערה את הביצים עם הסוכר והשמן לתערובת אחידה.
- נוסיף חלב וגם וניל ונערבב היטב. בסוף נוסיף קמח ונערבב רק עד איחוד התערובת.
- נוסיף מלמעלה 3/4 כוס את שוקולד צ'יפס ונערבב קצת. את השליש הנוסף נפזר מלמעלה.
- נשים לאפייה ב-180 מעלות למשך 40 דקות.
- כדי שהשוקולד לא ישקע, נערבב אותו בכפית קמח טוב טוב.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד צ'יפס
אפשר לשים מיץ תפוזים במקום החלב? שמנת צמחית .מניחה שגם תפוזים לא ניסיתי. |
הכרחי לשים חלב ותמצית וניל? אורטל אורטלוש תמצית נותנת הרבה טעם אם אין אפשר לשים סוכר וניל או אינסטנט וניל 2 כפות . לגבי חלב את יכולה להחליף בנוזל אחר. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Tami Eluz
היי. הכנתי את העוגה והיא יצאה סופר טעימה! אבל למה השוקולד צ'יפס שקע לתחתית העוגה?
היי בת אל,
נהדר שהיא יצאה סופר טעימה 🙂
לגבי השוקולד צ'יפס, את יכולה לקמח אותם ואז להוסיף לבלילה. בגלל שהיא יחסית דלילה, אין מה שיחזיק אותם אז זה אמור לעזור.
בהצלחה!
ממש טעים
היי נויה,
שמחים שאהבת ואת מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
היי, הכנתי את העוגה עם חלב והיא יצאה לי דחוסה ולא אוורירית. שמתי ביצים מידה m ולא L. הייתי צריכה לשים 3 ביצים?
היי נוי,
את יכולה לנסות שוב ולהשתמש בביצים L וגם לערבב כמה שפחות עד שהמרקם נעשה אחיד. הסיבה לדחיסות של עוגות היא לרוב ערבוב יתר או ערבוב אגרסיבי שמוציא את כל האוויר.
בהצלחה 🙂
איזה גודל כוס?
היי שירה,
את יכולה להשתמש בכל כוס שאת רוצה העיקר שתעשי בה שימוש לכל אורך המתכון.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים תחליף לקמח תופח?
היי שירה,
אפשר להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפייה (כפית על כל כוס).
בהצלחה 🙂
רציתי להכין את העוגה אבל הייתי בשרית וממש רציתי לטעום… ולא היו לי התחליפים הרצויים… ואז פתאום הברקתי והוספתי טחינה! במקום חצי כוס חלב שמתי חצי כוס מים ועוד כף טחינה גולמית – יצא מעולה, רך וטעים, ממש מושלם, הבאתי גם לשכנה לטעום, אני מחכה להכין אותה שוב! תודה רבה רבה.
כל הכבוד על היצירתיות רחלי!
אני רוצה שהעוגה תיהיה פרווה, ואין לי בבית את התחליפים שכתבת, יש מה לעישות?
היי יצחק, נשאר לנסות מים אך העוגה תהיה פחות רכה.
האם אפשר לעשות כבסיס לעוגת יומולדת בתבנית עגולה? להכפיל כמויות?
היי אסתר, הכמויות מתאימות ל 1 תבנית אינגליש קייק =תבנית עגולה בקוטר 20 (בעומק של 5 סנטימטרים). לתבנית 24 יש להכפיל את המצרכים.
מקווים שעזרנו
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
עוגה טעימה ואוורירית, תודה רבה על המתכון!
שמחים שאהבת אהובה! תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
טעים רצח אני מכין את זה מלא פעמיים תודה
שמחים שאהבת נועם! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
יצא ממש טעים תודה רבה אני אוהב את המתכון
שמחים שאהבת נועם! את\ה תמיד מוזמנ\ת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
כתוב עוגת שוקולד צ'יפס פרווה.
אבל יש בה חלב!!
לפרווה ניתן להחליף את החלב במיץ תפוזים, חלב סויה, ריץ פרווה, בהצלחה!
מתכון פשוט וקל יצא מושלם!!
והכנתי אותה שוב וכמובן שעוד המון פעמים.
תודה רבה
שמחים שאהבת טליה! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/