עוגת שוקולד עם גנאש שתמיד מצליחה
מהמתכון המושלם הזה של עוגת שוקולד, תוכלו להרוויח כפליים ולייצר שני קינוחים נהדרים, פשוטים וקלים להכנה.
מכינים את הבלילה בקלות מחומרים איכותיים ומשובחים ואז מחליטים אם להגיש כעוגה שלמה, גדולה ומרשימה, או כעוגת שוקולד מיני בתבנית אישית ועיצוב ייחודי, כך שכל אורח ירגיש מיוחד ויקבל ביס מענג ומתוק שישאירו לו טעם של עוד…
איך שלא תבחרו להכין את העוגה הכי קלה, פשוטה ואהובה הזו – תזכרו שהיא תמיד תהיה רכה ועסיסית, ותשמח לפתוח לכם שבת מתוקה שתציף את הבית בניחוחות שוקולדיים עמוקים
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד
- העוגה כי פשוטה, קלה ואהובה, שתמיד תשאיר טעם של עוד…
- כי יש מושלם יותר מלפתוח את סוף השבוע בעוגת שוקולד רכה ועסיסית?
עוגת שוקולד עם גנאש שתמיד מצליחה
המצרכים
לעוגה:
- ½1 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס מים
- 3 כפות קקאו
- 3 כפות אבקת פודינג וניל
- 1 כף רום
- 1 כף נס קפה
- 1 אבקת אפיה (10 גרם)
לציפוי:
- מטבעות שוקולד לבן
- קוקוס
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים, ושמים בתבנית שרוצים
לעוגה קלאסית:
- שופכים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ואופים כרבע שעה על חום 180 מעלות
לעוגת מיני עם קוקוס:
- מניחים את הבלילה בתבניות מיני אישיות ומפזרים קוקוס בנדיבות לפני האפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ-5-8 דקות
לעוגת מיני עם מטבעות שוקולד לבן:
- שמים בתחתית של כל תבנית אישיות מטבע שוקולד לבן, שופכים מעט בלילה ומניחים מעל מטבע שוקולד נוסף. אופים כרבע שעה בחום 180 מעלות
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
כמה עוגות יוצאות מהכמות? |
קמח רגיל או קמח תופח? |
איזה כוס? |
רק עוד דבר אחד אחרון! עוגת קפה שוקולד קלה ואוורירית
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
-
מקור: גילה מוגמי – עוגות, קינוחים, פירות ועוד. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם שלה
עוגה טעימה.
הכנתי פעמיים.
בפעם הראשונה יצא פצצה – עוגה טעימה ורטובה.
בפעם השניה העוגה גם טעימה, אבל קצת יותר יבשה.
ממה זה יכול לקרות?
הייתי רוצה שבפעם הבאה תצא לי עוגה יותר רטובה. מה צריך לעשות בשביל זה?
תודה רבה.
היי חן,
נשמע שעבד לך בפעם הראשונה, כך שאנחנו לא כל כך יודעים מה קרה בפעם השניה.
ההמלצה שלנו היא לעבוד צמוד למתכון ואולי לאפות טיפה פחות. קחי בחשבון שעוגות מתייצבות אחרי שהן מתקררות אז אל תחששי לא לאפות עד שהיא יבשה לגמרי.
בהצלחה 🙂
הכנתי עוד כמה פעמים. יצא מעולה!
כנראה זה היה משהו נקודתי באותה הפעם..
תודה! העברתי את המתכון גם לאחרות..
היי חן,
איזה יופי, שמחים מאוד לדעת שהסתדר!
י יש משהו לא הגיוני במתכון הזה. כתבת שאם מכפילים את הכמויות יןצאות 3 עוגות אנגלייש קייק. יוצא בהכפלת כמויות 2 כוסות שמן שזה המון. 3 כוסות סוכר מטורף אין איזון במתכון כאופה ותיקה
היי פרומה, מתנצלים מאוד על אי הנוחות עם המתכון!
ערכנו אותו ואנחנו מקווים שעכשיו הוא מאוזן יותר. נשמח לדעת ממך מה את חושבת.
תודה רבה על ההערה החשובה שלך 🙂