Go Back
מאפה גבינות קל

מאפה גבינות אישי מבצק קל

שבועות בפתח, ועם המתכון הזה אין שום מתח - בצק מנצח ללא חמאה ומרגרינה עטוף בקריספיות מתפצפצת, ובמילוי גבינות נימוח - וקיבלתם מאפה גבינות ממכר, המושלם לצד סלט רענן או טחינה נוטפת
ציון 4.27 על ידי 38 דירוגים
באדיבות: אילנה מנגן

המצרכים

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח (בכוס מידה חד פעמית לשתייה חמה)
  • 1 כפית מלח
  • כף חומץ
  • ½ שקית א. אפיה (5 גרם)
  • ½ כוס שמן זית כתית מעולה
  • ⅓1 כוסות מים חמימים
  • שומשום לפיזור מעל לפני האפייה (כמה שרוצים)

למלית:

  • גבינה בולגרית (200 גרם)
  • 150 גבינה צהובה או נעם 22%, או גלבוע, או עמק מגורדת (150 גרם)
  • 150 גבינה רכה או צפתית, קוטג', כנען, תבור, או ריקוטה פרסקה (150 גרם)
  • 1 ביצה (אם המלית קשה ולא רכה מספיק - אפשר להוסיף עוד ביצה)

אופן ההכנה

  • בקערה לנפות קמח ולהוסיף כפית מלח.
  • נערבב ונוסיף חומץ, א.אפיה ושמן זית כתית מעולה.
  • נערבב עם כף ונוסיף בהדרגה כוס מים חמימים תוך כדי לישה.
  • נלוש עד לבצק רך ונעים, אני הוספתי עוד שליש כוס מים בערך, מומלץ להוסיף מים כף אחר כף וללוש, לכל קמח יש את דרגת הספיגה שלו.
  • נלוש כשש דקות לישה, נהפוך לכדור ונכסה למנוחה בערך 40 דקות (אפשר ללוש גם ידנית!).
  • נחלק את הבצק ל 4 חלקים וכל חלק נרדד
  • נקרוץ 5 עיגולים עם האצבעות, נשטח מעט כל עיגול ונמלא כפית מלאה בנדיבות.
  • נסגור ונהדק ונעשה צורה, אפשרי גם להדק ולעשות צורה עם מזלג (מה שחשוב שיהיה סגור היטב ככה שהמילוי לא יברח במהלך האפיה).
  • נפזר מעל שומשום כמה שרוצים.
  • נאפה בתנור חם 180 מעלות להזהבה, כ-25 דקות.

הערות וטיפים

  • למילוי אחר ולא חלבי ניתן למלא את הבצק בחצילים קלויים על האש, פטריות עם בצל, פירה תפוחי אדמה עם בצל, בשר טחון, ובקיצור עם כל מה שבא לכם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.