מתכון ללאפות ביתיות מושלמות
המתכון המדוייק ביותר ללאפות מושלמות ביתיות שהכי כיף להכין ביחד עם המשפחה.
למה ללכת למאפייה כשאפשר להכין לאפות מקצועיות בבית!
מתכון מבצק רך ונעים שהכי קל לעבוד איתו, שמביא לתוצאות מושלמות, שיוצאות אווריריות כענן בגלל הרכיב הסודי- מי הסודה.
מתכון פשוט וקל ביותר ללאפות ביתיות שהכי מומלץ להכין, כי כולם יודעים שאין טעים כמו לנגב בממרחים האהובים לאפה חמה שעכשיו יצאה מהתנור!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון ללאפות ביתיות מושלמות
המתכון המדוייק ביותר ללאפות מושלמות ביתיות שהכי כיף להכין ביחד עם המשפחה.
לדרג
המצרכים
- ½ קילו קמח לבן רגיל
- 1.5 כף שמרים יבשים
- כף סוכר לבן
- כף מלח
- 4 כפות שמן קנולה
- ½ מי סודה לשתייה
- כוס מים פושרים
אופן ההכנה
- בקערה לשים קמח שמרים וסוכר ונערבב, נשים מלח ולערבב ואז שמן ולערבב היטב, לשים את חצי כוס מי הסודה ולהתחיל ללוש ואז את המים בהדרגה
- ללוש לבצק רך ונעים, אם הבצק מעט יבש להוסיף בערך עוד 2 כפות מים כף ועוד כף.
- ללוש היטב את הבצק, חייב להיות אחיד רך ונעים.
- מקמחים, מכסים בניילון ומתפיחים שעה
- מורידים את האוויר ועל משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-8 כדורים
- מכסים ומתפיחים כ-20 דקות נוספות
- מרדדים כל כדור לעלה גדול ועגול לא דק מדי, ועם הידיים במשיכות קלות מותחים את הבצק
- מחממים על הגז בלהבה בינונית מחבת גדולה רצוי מאוד טפלון, אפשר גם להכין על ווק הפוך
- מניחים על המחבת דקה בערך מכל צד, לאחר שמוציאים את הלאפות לעטוף במגבת כדי לשמור על הרכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לאפות
אפשר להכין עם קמח שמרים של אסם? כן, אך לשים לב כי לא שמים תוספת שמרים. |
מה עדיף מחבת או הווק?שניהם מעולים, אך אם המחבת טפלון לא גדולה אז עדיף על ווק הפוך. |
אם אין לי מי סודה ניתן להמיר באבקת סודה? לא, עדיף מי סודה. |
יש מצב להחליף את קמח הלבן בקמח מלאה? כן, רק לשים לב לכמויות כי קמח מלא סופג יותר נוזלים, אז לשים בזהירות והדרגה את הקמח. |
למה הכוונה מי סודה לשתיה ? סודה מוגזת לשתייה. |
הבמה כולה שלכם:
"מתכון מושלם, הכנתי אותן עם זעתר קיפלתי ולמקפיא"
איילה בן דוד
"הכנתי ביום העצמאות, יצא מצויין"
אסיה גילעדוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עדי רות
יוצא מוצלח מאוד שווה להכין כמות כפולה כי מיד שזה יוצא זה נגמר בלי כלום ופשוט רוצים עוד
תודה ענקית
היי אסתי,
איזה כיף! תודה רבה שכתבת לנו, ומוזמנת להראות לכולם איך יצא בקבוצה 🙂
תודה רבה עין מילים הבצק פצצה נעים רך וטוב…
את פשוט אלופה
היי תהילה,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
מתכון ישן ישן ומוצלח מאוד שהעלה יגאל אמדדי עוד בשנת 2015 בדיוק. (סליחה אם את העלאת קודם).
היי רונית, תודה רבה על התגובה!
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו וליהנות ממתכונים חדשים כל יום:
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/