פיתות ביתיות בתנור
מתכון קל לפיתות ביתיות בתנור שכל אחד יכול לעשות והכי כיף להכין עם הילדים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
אז איך מכינים?
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 6 כפות שמן זית
- ½ 1 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
- מערבבים את החומרים לבצק - ונותנים לו לתפוח שעה.
- מכינים כדורים (לי יצא 14) ומניחים על שיש מקומח.
- נותנים לנוח רבע שעה.
- נפתח כל כדור עם מערוך לצורת פיתה.
- נניח בתבנית עם נייר אפייה.
- נותנים עוד 10 דק מנוחה.
- נאפה על 200 מעלות, עד שמתנפחות ומשנות את הצבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פיתות ביתיות
האם אופים בתנור על מצב רגיל או על טורבו?
אופים על טורבו. |
יש צורך להפוך את הפיתות או שלא פותחים את התנור?
אין צורך להפוך. פשוט לא לפתוח את התנור, הטורבו עושה את העבודה. |
אפשר גם בטבון עם חום גבוה או על גחלים?
כן , הכי מומלץ. |
הבמה כולה שלכם:
"ישבתי כמו ילדה קטנה ליד התנור לראות איך הן מתנפחות
מכינה מלא בצק מכל מיני אבל אף פעם לא פיתות.
הבנות שלי טרפו
הגדולה לוקחת לגן רק פיתה"
תהילה דהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: מיטל גוטמן
ניסיתי את המתכון. רציתי להכין חצי כמות ובטעות שמתי כוס וחצי מים על חצי קילו קמח. הבצק והפיתות יצאו מצויין ואני די בטוח שכוס וחצי מתאים לחצי קילו ולא לקילו קמח.
כוס וחצי על קילו קמח לא מאמין שהיה מתאחד לבצק.
האם אפשר להשתמש במתכון של הפיתות בתנור
בקמח חיטה מלא?
היי עליזה,
בהחלט אפשר, רק להוסיף חצי כוס מים בהדרגה לכמות שמופיעה במתכון.
ייתכן שזמן האפייה יהיה ארוך יותר, כדאי לשים עין על הפיתות ולוודא שהן מוכנות.
בהצלחה 🙂
הטורבו אצלי התקלקל…. האם משנה את זמן האפיה והאם יש צורך להפוך בשל כך?
תודה
תנסי לאפות רגיל על 200 מעלות וזה אמור להיות בסדר.