מרציפן ביתי ב-5 דקות הכנה
מרציפן ביתי למימונה ב־5 דקות הכנה – גם טעים וגם בריא!
כולנו יודעים שחלק משולחן חג המימונה כולל מרציפן מכל מיני סוגים, ורבים מאיתנו בכלל זוכרים אותו מילדות, מהבית של סבתא.
מי מאיתנו שאוהב מרציפן יודע שיש טעים ויש טעים יותר! אז, לאוהבי המרציפן שביננו, וגם לאלו שמארחים, המתכון הזה כל כך טעים, שאם תשאלו אותי, אני מוכנה להכין רק אותו ולוותר על כל קינוחי החג!
מתכון ממש קל להכנה ויוצא כאילו הוכן באיזה מפעל בוטיק באיטליה, אבל הכי חשוב – הוא לוקח אותנו למסע אל העבר הרחוק, מחזיר אותנו לרגע מפנק עם סבתא ופשוט מרחיב את הלב. מומלץ בחום! אצלי הוא כבר בראש הרשימה להכנות המימונה.
למה באמת כדאי לכם: מרציפן ביתי
-
- אין שולחן מימונה בלעדיו!
- מתכון איכותי ביותר, ממש מעט סוכר ובריא!
- קל מאוד להכנה, ממש 5 דקות ויש לכם צלחת מכובדת להגשה ולנשנוש.
- המתכון הזה יעשה לכם מסע בזמן, אל הבית של סבתא, ויחמם לכם את הלב!
שורה תחתונה: מתכון קל, בריא, טעים מאוד עם טעם של פעם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מרציפן ביתי ב-5 דקות הכנה
ציוד
המצרכים
- 2 כוסות קמח שקדים
- ½ כוס אבקת סוכר
- תמצית שקדים (מעט )
- 2 כפות מיץ לימון (כפות )
אופן ההכנה
- לטחון שקדים במעבד מזון.
- להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך לטחון במשך כדקה.
- להוסיף תמצית שקדים ומיץ לימון ולערבב עם היד, אם יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון.
- ליצור כדורים או צורות.
הערות וטיפים
- אפשר לעשות כדור או צורה ארוכה, לגלגל בסוכר לעשות פסים עם סכין ליופי
- לשים במנג'טים או למלא תמר מג'הול
- ליצור רולדה ולפדר בסוכר ולחתוך
- לכדרר ולקשט בחותמות
- לצבוע וליצור צורות של פירות
- להכין עיגול ולהצמיד 2 חצאי אגוז ולטבול בסוכר
- לעטוף בבצק סוכר צבעוני ולקשט בפרחים ונצנצים אכילים
הבמה כולה שלכם:
"מרציפן ביתי שציפיתי בגנאש שוקולד פשוט. תודה לשרה יוסף על המתכון. זה בזכותך."
שרה קבבצי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שרה יוסף | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
שקדים ללא קליפה? או שזה לא משנה?
תודה
היי יפעת,
ללא קליפה. בהצלחה!
איך אפשר לשמור את זה? האם אפשר להקפיא ולהוציא לפני שרוצים להגיש?
היי מיכל,
אפשר להקפיא ואפשר גם לשמור במקרר.
בהצלחה וחג שמח 🙂
ערב טוב וחג שמח !
לא רשום במתכון כמה שקדים לטחון.
הנתון הר"מ מאוד חסר !
תודה !
היי דבי!
צריך לטחון מספיק שקדים כדי שייצאו לך 2 כוסות של קמח. תתחילי עם 2 כוסות של שקדים, תטחני אותם ותראי אם צריך להוסיף עוד קצת.
מקווים שעזרנו 🙂