ארוחות צהריים | בשר | מתכונים לפסח | סלטים | תוספות
קובה פטטה עיראקית
ארוחה שלמה ועשירה מהמטבח העיראקי במתכון אחד קל ופשוט להכנה!

ארוחה שלמה ומלאה בקציצה קטנה ישר מהמטבח העיראקי.
קובה פטטה מתכון מנצח לפסח ולכל השנה! קובה תפוח אדמה שכל כך טעימה שאין שום צורך בתוספות! מורכבת ממעטפת של תפוחי אדמה בשילוב בצק, ומטוגנת במילוי בשר בקר טחון עם בצל משדרג וטעם חמוץ בעדינות של רכז רימונים.
הכי נהוג להכין קובה פטטה לפסח או לקראת חגים ואירועים חגיגיים באופן כללי. מנת צד שתדהים את כל מי שיטעם, רק זהירות זה ממכר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון המלא:

המצרכים
- 3 תפוחי אדמה לא קלופים (הזן עם הקליפה האדומה)
- 1 קורט מלח ופלפל שחור
- מעט כורכום
- 3 כפות קמח תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- פירורי לחם (קמח מצה בפסח)
אופן ההכנה
- נתחיל בבישול את תפוחי האדמה, אחרי זאת נקרר נקלף ונגרד הפומפיה, נוסיף מלח, מעט כורכום, ו-3 כפות קמח תפוחי אדמה.
- להכנת המילוי – נטגן את הבצל ונוסיף לו את הבשר הטחון עד להשחמה. אחרי זאת נוסיף את התבלינים ואת רכז הרימונים מלח פלפל שחור.
- ניקח מעט מהבצק (כמו לקובות רגילות) ונשים מעט מהמילוי, סוגרים אותה ומשטחים.
- למרוח עם היד ביצה לגלגל בקמח מצה לפסח או לחילופין בפרורי לחם
- במצב זה אפשר להקפיא ואם רוצים נטגן אין אפילו צורך בהפשרה.
הערות וטיפים
המצרכים מספיקים לכמות של כ-20 יחידות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: קובה פטטה מתכון לפסח
מה אפשר לשים במקום קמח תפו"א? עם קמח תפוחי אדמה זה יוצא נהדר הרבה יותר מקמח. אבל אפשר קמח רגיל. |
חייב רכז רימונים? ממש לא חובה. |
אפשר גם בתנור? או חייב טיגון? תנסי בתנור אפשרי אבל טעם אחר. |
לא מוסיפים ביצה לתפוח אדמה? בבצק אין ביצה . בציפוי מעט מאד תערובת ביצה כדי שפירורי הלחם ייתפסו היטב. אפשר גם לטבול בקמח. |
הבמה כולה שלכם:
"עם פירורי לחם ללא גלוטן. תודה לך על מתכון מדהים"
סוקר לירון ואיתמר

רק עוד דבר אחד אחרון!
קובה פטטה מתכון מנצח לפסח
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: גילה עדי