| | | | | | | | | | |

פשטידה עם פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח בריאה וטעימה, מתאימה לפסח, לשבועות ולכל יום בשנה!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.36 על ידי 39 דירוגים
פשטידה עם פטריות ובצל ללא קמח

מחפשים את ארוחת הצהריים המושלמת בפסח? או מתכון לפשטידה ממכרת ללא גלוטן? עצרו כאן, זה המתכון שלכם.

פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח בריאה וטעימה, מתאימה לפסח ולכל השנה! עם המון בצל ופטריות (אל תדאגו, יש במתכון גם אפשרויות אחרות שבטוח תאהבו) ומלא טעם בכלום עבודה, פשטידת פטריות ובצל ללא קמח היא מתכון שאתם פשוט חייבים לנסות. אחרי שתעברו על המתכון, תבינו כמה קל להכין את הפשטידה הזו.

אה, ואלה מכם שלא מתים על טחינה, תדעו שהיא בכלל לא מורגשת. אבל אם בכל זאת אתם ממש לא אוהבים או לא אוכלים קטניות בחג, קבלו כמה אפשרויות שיסגרו לכם את הפינה: חצי כוס קמח תפוחי אדמה, 4 כפות מיונז או חצי כוס שילוב של גבינות מגורדות עם קוטג' או גבינה לבנה (גם ריקוטה תבוא טוב פה).

אם יש לכם רעיונות נוספים או אפילו המלצות – אל תהססו להשאיר לנו תגובה למטה! נשמח כמו תמיד לשמוע מכם בתגובות 🙂

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

פשטידה עם פטריות ובצל
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: פשטידת פטריות

  • מתכון סופר קל להכנה, אז אין סיבה שלא תצא לכם פשטידה מושלמת.
  • הפשטידה עשויה ממצרכים שבדרך כלל יש לכם בבית.
  • לא רק לפסח – זו פשטידת פטריות מצוינת לכל ימות השנה למי שלא אוכל גלוטן.
  • אפשר לגוון אותה כל פעם עם מצרכים שונים לפי מה שבא לכם באותו יום.

שורה תחתונה: ה-פשטידה! עזבו אתכם, מי בכלל צריך קמח. היא פשוט ממכרת.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

  1. פשטידה עם פטריות ובצל ללא קמח

    פשטידה עם פטריות ובצל

    פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח בריאה וטעימה, מתאימה לפסח, לשבועות ולכל יום בשנה!
    ציון 4.36 על ידי 39 דירוגים
    לדרג
    כמות 4 אנשים
    זמן הכנה: 10 דקות
    זמן בישול/אפייה: 55 דקות
    מטבח: ישראלי
    באדיבות: אילנית בניזרי

    ציוד

    מחבת גדולה
    תבנית 24
    אינגליש קייק

    המצרכים

    • 2 בצלים חתוכים לרצועות (סגול, לבן או צהוב)
    • 2 כפות שמן זית (אפשר להשתמש גם חמאה רגילה או חמאה מזוקקת (ghee))
    • 4 ביצים טרופות
    • 10 פטריות טריות חתוכות או 2 קופסאות שימורים
    • 1/2 כוס טחינה גולמית (כוס חד פעמית שקופה לשתייה קלה)
    • מלח, פלפל, חצי כפית כורכום וקמצוץ אגוז מוסקט (לפי הטעם)
    • חופן פטרוזליה קצוצה
    • 1 כפית כוסברה יבשה או טריה

    אופן ההכנה

    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • מטגנים במחבת גדולה את הבצל יחד עם קצת מלח עד שמזהיב ומקבל צבע יפה. אפשר גם ממש לקרמל אותו, בחירה שלכם.
    • מוסיפים את הכורכום ומערבבים במשך כמה שניות כדי לפתוח אותו.
    • מוסיפים את הפטריות ושאר התבלינים ומקפיצים כ-5 דקות.
    • טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את הטחינה וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה אחידה. מניחים בצד.
    • מוסיפים לטיגון את הפטרוזליה, הכוסברה, עוד קצת מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר ל-5 דקות.
    • משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    • יוצקים את קערת הבלילה ואת תכולת המחבת שהספיקה להתקרר בינתיים לתבנית ומערבבים הכל יחד.
    • אופים ב-180 מעלות 35 דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש ולפשטידה יש צבע זהוב יפה ומגרה, אז שימו עליה עין.

    הערות וטיפים

    • פזרו את השומשום לפני האפייה. אבל בנדיבות, כן? 🙂
    • אפשרויות אחרות למי שלא אוהב פטריות: בטטה, קישואים, ברוקולי, תירס או כל ירק אחר שיכול להתרכך במחבת יחסית מהר ובא לכם טוב בפשטידה.
    • אפשר להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף גבינות שאתם אוהבים.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
    פשטידה עם פטריות ובצל ללא קמח
    צילום: אילנית בניזרי


שאלות נפוצות: פשטידת פטריות ובצל

אפשר להכין את הפשטידה ללא ביצים?

כן, אפשר להחליף ביצה אחת בכף אחת של זרעי פשתן טחונים ושתי כפות מים. מערבבים יחד ונותנים לתערובת לנוח במשך 5 דקות. אפשרויות נוספות במקום ביצים (תצטרכו קצת להתנסות עם הכמויות): פירה בטטה או חבילת טופו רך.

צריך להוסיף לטחינה מים?

לא, להוסיף את הטחינה כפי שהיא, גולמית.

כמה פטריות להוסיף אם משתמשים בקופסת שימורים של פטריות חתוכות?

2 קופסאות.

צריך לשמן את התבנית וגם לשים נייר אפייה?

לא, אתם יכולים לשמן או להשתמש בנייר אפייה, איך שאתם אוהבים.

אפשר להוסיף בשר טחון?

כן. תוכלו להוסיף 300 גרם ולבשל אותו עם הפטריות והבצל.


הבמה כולה שלכם:

"עשיתי, יצא מהמם."

Michal Grabli

"אילנית, תודה רבה על מתכון נהדר. היו לי אורחים שלא אוכלים גלוטן, צמחוניים וגם כאלו שהם גם וגם. הפשטידה היתה הצלחה."

דדון טובה

"מעולה. אפשר 4 כפות מיונז במקום טחינה, יוצא טעים."

יהודית יעקב

"פשטידה יפהפייה. מתכון קל ומושלם."

Liz Rami Berkovich

"עשיתי בעבר עם רבע כוס קוטג ורבע כוס גבינות מגורדות במקום חצי כוס טחינה. יצא מדהים."

Galit Mishele

"הכנתי אותה בשבוע שעבר… להיט. וואו כמה שהיא טעימה."

גיזל מדר

"מתכון נפלא ללא קמח ופרווה. תודה, אילנית."

מלכה כהן

 

פשטידת פטריות ובצל לפסח ללא קמח
צילום: אילנית בניזרי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
פשטידת פטריות ובצל פרווה

Similar Posts

7 Comments

    1. היי חיה!
      ניתן להמיר את הטחינה באפשרויות הבאות: חצי כוס קמח תפוחי אדמה, 4 כפות מיונז או חצי כוס שילוב של גבינות מגורדות עם קוטג' או גבינה לבנה (גם ריקוטה תבוא טוב פה).
      בהצלחה 🙂

4.36 from 39 votes (38 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements