Go Back
מתכון לחרוסת

מתכון לחרוסת אותנטית ב-2 מצרכים

חרוסת כמו בבית הוריי: מתכון לחרוסת ב-2 מצרכים (הכי בריא וקל!) אותנטית וטעימה , שמגיעה הישר מהמטבח הכורדי!
ציון 4.28 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

מצרכים:

  • צנצנת סילאן (טבעי)
  • 100 גרם אגוזי מלך גרוסים (או בוטנים גרוסים)

אופן ההכנה

  • יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה לאחר מכן מוסיפים את האגוזים הגרוסים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם / או בוטנים גרוסים ) מערבבים
  • ומאחסנים בטמפ החדר מכוסה בניילון נצמד

חרוסת של היהודים בכורדיסטן

  • כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת :
  • בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים, סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה. הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט, כהלכה.

הערות וטיפים

החרוסת נשארת בטמפ' החדר עד שלושה ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.