Go Back
עוגיות שקדים

עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה

בול 8 דקות להכין: עוגיות שקדים דקיקות ממכרות מושלמות עם הקפה! עוגיות שקדים בדיוק כמו בבית קפה!
ציון 4.45 על ידי 40 דירוגים
זמן הכנה: 8 minutes
זמן בישול/אפייה: 10 minutes
סה״כ זמן: 18 minutes
באדיבות: סתיו סעדון

המצרכים

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לפרווה)
  • כוסות קמח
  • 1 כוס שקדים (טחונים)
  • 1 כוס שקדים (פרוסים)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים
  • ½ כפית מלח
  • סוכר חום (לציפוי)

אופן ההכנה

  • בקערה לשים יחד את החמאה (צריכה להיות רכה, להוציא מהמקרר כשעה מראש), הסוכר והקמח.
  • עם הידיים להתחיל ללוש הכל יחד ולמעוך את החמאה עם האצבעות עד לקבלת בצק פירורי.
  • להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  • לחלק את הבצק לשני חלקים, וליצור מכל חלק נחש בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל.
  • על נייר אפייה לפזר סוכר חום בנדיבות, ולגלגל את הנחש יחד עם נייר האפייה.
  • להכניס למקפיא כ-חצי שעה, לאחר מכן להוציא, לפרוס לפרוסות דקיקות, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולאפות על 160° כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  • כאשר הן יוצאות מהתנור הן עדיין רכות , כשהן קרות הן נהפכות לקריספיות
  • יש להמתין לצינון מלא לפני שמתחילים לזלול, להכין קפה ולהתפנק.

הערות וטיפים

עוגיות שקדים
צילום: סתיו סעדון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.