קובה אורז לפסח במרקם קטפתי
קובה אורז טעים וכשר לפסח
קובה אורז לפסח אחד מתכוני הקובה הטעימים במיוחד שמכינים עם מרק קטיפתי, חמצמץ ופשוט משגע!
לנוחיותכם מצורף גם סרטון הכנה מלא ומושקע.
שיהיה חג שמח וכשר לכולם.
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
- ½ קילו אורז לבן (לעיסה)
- 1 יחידה בצל אחד
- ¾ קילו בשר טחון (מטוגן, למילוי)
- 5 יחידות בצלים
- ¼ כוס שמן (לטיגון)
- ½ קילו חזה עוף
- 1 חבילה סלק עלים ירוק למרק
- 1 יחידה לימון סחוט
- 4 כוסות מים (או ציר מי בשר)
- ½ כפית כרכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1 כף מרק עוף
אופן ההכנה
- משרים חצי קילו אורז ללילה, שמים במסננת. טוחנים חצי קילו חזה עוף.
- אחרי הסינון טוחנים את האורז ומערבבים עם החזה עוף, מוסיפים כף מלח וללוש. נותנים מנוחה של רבע שעה ואז ממלאים.
- למילוי: למחבת מוסיפים שלושת רבעי קילו בשר טחון יחד עם 5 בצלים חתוכים דק דק. מטגנים עם 1/4 כוס שמן עד להשחמה. מתבלים עם כפית מלח, כפית פלפל שחור, וקורט פפריקה.
- יוצרים כדורים קטנים וממלאים בעזרת ידיים רטובות. מסדרים במגש מתחת שקית נילון או נילון ניצמד, מכסים ומכניםי למקפיא. בהכנת מרק הקובה להוסיף ישר מהמקפיא ולא להפשיר.
- למרק: טוחנים במעבד מזון חבילת עלי סלק ירוק, כוס מים. להעביר לסיר, מוסיפים בצל קצוץ, 4 כוסות מים או ציר מי בשר.
- מתבלים עם מלח, פלפל שחור, כף מרק עוף, וחצי כפית כרכום. מרתיחים היטב ומוסיפים את הקובות ל20 דקות. סוחטים לימון ומגישים בהצלחה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קובה אורז לפסח במרקם קטיפתי
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אורה ארגוב
מתכון מהמם
היי טובה,
שמחים מאוד שנהנית מהקובה!
המתכון נראה מעולה, אכין השבוע לפני ערב החג.
שאלה- מהכמויות המצוינות במתכון כמה קובות בערך יוצאות?
כ- 15+ קובות בערך (תלוי בגודל). בהצלחה!
שלום אורה
נראה מדהים . לא הבנתי באיזה מכשיר טוחנים את האורז ?
היי מינה שמחים שאהבת. את האורז מעבירים למעבד מזון וטוחנים.
הקובה נראה יאמי! האם אפשר לעשות מקמח אורז? או להוסיף קצת קמח חומוס כי אני לא מוסיפה חזה עןף ופוחדת שלא יתפס…תודה רבה
היי רחל! שמחים שאהבת. אם חיפשת מתכון קובה אורז גם מצויין אבל שלא מצריך להכניס עוף בבצק של הקובה, אז בבקשה מתכונה המצויין של מלי מאירוב בלחיצה כאן
מעולהההה.נקודה.עושה את זה שנים.חג שמח
שלום אורה
איזה אורז השתמשת? והאם אפשר להשתמש בקמח אורז?
אורה
היי אורה, אפשר להשתמש באורז עגול או פרסי, ולטחון אותו. או לחלופין לקנות אורז כבר טחון מכל חנות תבלינים וקטניות, בהצלחה וחג שמח!