| |

קובה אורז לפסח במרקם קטפתי

קובה אורז טעים וכשר לפסח
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.48 על ידי 23 דירוגים
קובה אורז לפסח במרקם קטפתי

קובה אורז לפסח אחד מתכוני הקובה הטעימים במיוחד שמכינים עם מרק קטיפתי, חמצמץ ופשוט משגע!

לנוחיותכם מצורף גם סרטון הכנה מלא ומושקע.

שיהיה חג שמח וכשר לכולם.

ספר המתכונים של אורה ארגוב

קובה אורז לפסח
צילום : אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

קובה אורז לפסח במרקם קטפתי

קובה אורז לפסח במרקם קטפתי

קובה אורז טעים וכשר לפסח
ציון 4.48 על ידי 23 דירוגים
לדרג
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • ½ קילו אורז לבן (לעיסה)
  • 1 יחידה בצל אחד
  • ¾ קילו בשר טחון (מטוגן, למילוי)
  • 5 יחידות בצלים
  • ¼ כוס שמן (לטיגון)
  • ½ קילו חזה עוף
  • 1 חבילה סלק עלים ירוק למרק
  • 1 יחידה לימון סחוט
  • 4 כוסות מים (או ציר מי בשר)
  • ½ כפית כרכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • משרים חצי קילו אורז ללילה, שמים במסננת. טוחנים חצי קילו חזה עוף.
  • אחרי הסינון טוחנים את האורז ומערבבים עם החזה עוף, מוסיפים כף מלח וללוש. נותנים מנוחה של רבע שעה ואז ממלאים.
  • למילוי: למחבת מוסיפים שלושת רבעי קילו בשר טחון יחד עם 5 בצלים חתוכים דק דק. מטגנים עם 1/4 כוס שמן עד להשחמה. מתבלים עם כפית מלח, כפית פלפל שחור, וקורט פפריקה.
  • יוצרים כדורים קטנים וממלאים בעזרת ידיים רטובות. מסדרים במגש מתחת שקית נילון או נילון ניצמד, מכסים ומכניםי למקפיא. בהכנת מרק הקובה להוסיף ישר מהמקפיא ולא להפשיר.
  • למרק: טוחנים במעבד מזון חבילת עלי סלק ירוק, כוס מים. להעביר לסיר, מוסיפים בצל קצוץ, 4 כוסות מים או ציר מי בשר.
  • מתבלים עם מלח, פלפל שחור, כף מרק עוף, וחצי כפית כרכום. מרתיחים היטב ומוסיפים את הקובות ל20 דקות. סוחטים לימון ומגישים בהצלחה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קובה אורז לפסח
צילום: אורה ארגוב

Similar Posts

11 Comments

  1. המתכון נראה מעולה, אכין השבוע לפני ערב החג.
    שאלה- מהכמויות המצוינות במתכון כמה קובות בערך יוצאות?

  2. הקובה נראה יאמי! האם אפשר לעשות מקמח אורז? או להוסיף קצת קמח חומוס כי אני לא מוסיפה חזה עןף ופוחדת שלא יתפס…תודה רבה

    1. היי רחל! שמחים שאהבת. אם חיפשת מתכון קובה אורז גם מצויין אבל שלא מצריך להכניס עוף בבצק של הקובה, אז בבקשה מתכונה המצויין של מלי מאירוב בלחיצה כאן

    1. היי אורה, אפשר להשתמש באורז עגול או פרסי, ולטחון אותו. או לחלופין לקנות אורז כבר טחון מכל חנות תבלינים וקטניות, בהצלחה וחג שמח!

4.48 from 23 votes (22 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements