|

מרק קובה דלעת מנחם

חווית טעמים עשירה ומפנקת!
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 4.32 על ידי 16 דירוגים
מרק קובה דלעת 2 (1)

לא מעבירים שבת בלי מרק מפנק ומנחם המחמם לכל המשפחה את הלב עם טעמים עשירים שאי אפשר להפסיק לאכול!

קבלו מתכון למרק קובה דלעת מענג המשלב טעמים של קובות רכות מלאות בבשר עסיסי וטעים, עם דלעת וכרפס מרעננים ומעשירים.

מרק מושלם בחווית טעמים רחבה עם חמצמצות קלה עטופה במתיקות של הדלעת. ביס אחד ואתם מכורים לשאר החיים!

מתכון באדיבות: כרמית דהאן

ספר המתכונים של כרמית דהאן

 

מרק קובה דלעת 2 (1)

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מרק קובה דלעת 2 (1)

מרק קובה דלעת מנחם

חווית טעמים עשירה ומפנקת!
ציון 4.32 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

לקובות:

  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מעט מלח
  • ½ כוס מים (בערך, להוסיף בהדרגה עד לבצק גמיש למגע)

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • כרפס קצוץ
  • ב בצל מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט בהרט

למרק:

  • 1 בצל (גדול)
  • 1 עגבניה
  • 700 גרם דלעת (קוביות )
  • 1 כרפס קצוץ
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים לקובות ואז מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח גמיש ורך. מניחים בצד למשך 10-15 דקות.
  • מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד, ואז נרטיב את הידיים וניקח מעט מהבצק ונשטח על כף היד. נמלא בבשר ואז סוגרים ומגלגלים.
  • עוברים למרק - נקצוץ בצל אחד גדול ונטגן אותו עם מעט שמן.
  • נקצוץ עגבניה ונוסיף לסיר ואז מוסיפים מים ונביא לרתיחה.
  • נוסיף קוביות דלעת וכרפס קצוץ ונתבל בארבע כפות גדושות רסק עגבניות, 2 כפות סילאן, כף סוכר, מיץ מלימון אחד, אבקת מרק עוף וכף גדושה פפריקה מתוקה. נבדוק תיבול ונתקן אם צריך.
  • ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד לריכוך הירקות. נוסיף את הקובות, נכסה ונבשל עוד כרבע שעה. המרק מוכן כשהקובות צפות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מרק קובה דלעת 2 (1)

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק קובה זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מרק קובה דלעת – כרמית דהאן

Similar Posts

16 Comments

  1. היי, 1 כוס סולת,כמות קטנה מדי,הייתי רוצה להכין בסיר גדול, חצי קג סולת.מהו יחס המים והזמן הבצק? וכמות הבשר?

  2. 5 stars
    הקובה טעימה בטירוף אבל הבשר יוצא כמו קציצה.
    האם ככה צריך להיות? כי כאלה שמטגנות את הבשר וזהה מתפזר על כל הבצק

    1. כשהבשר לא מטוגן הוא נשאר כמו קציצה
      אם את רוצה את הבשר מפורר
      תטגני לפני כן את הבשר עם מעט שמן ובצל
      ותקראי היטב במקרר כי השומן פותח את הבצק ואז לא נוח לעבוד איתו
      לכן חשוב שהבשר המטוגן יקורר במקרר
      בהצלחה

      1. היי גילי,
        יש הרבה סוגים וסגנונות, אפשר תמיד לא לשים אם לא אוהבים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?