עוגיות טעימות ב-5 דקות
מבצק קסום ללא התפחה!

לרגעים האלה שמחפשים להרשים את האורחים ואין זמן להסתבך בהכנות, עוגיות אלה הן הפתרון
עוגיות מושלמות שמכינים תוך לא יותר מ-5 דקות! מורכבות מבצק חלבי וקסום ללא התפחה, עם מלית חלווה מפנקת במיוחד.
עוגיות טעימות שהכי מומלץ להכין לאירוח קליל, פינוק למשפחה, או סתם כשבא לכם לנשנש, רק להיזהר לא להתמכר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- לבצק:
- 1 ביצה
- 75 גרם סוכר
- קורט מלח
- 200 גרם טוב טעם או טוורוג (חבילה אחת )
- 3 כפות שמן
- 1 אבקת אפיה
- ⅓ כפית אבקת סודה
- 200 גרם קמח
- למלית:
- חלווה (או מה שאוהבים)
אופן ההכנה
- בקערה שמים ביחד את הביצה, סוכר, ומלח, ומערבבים. אחרי זאת מוסיפים את הטוב טעם עם 3 כפות שמן, אבקת אפייה, וסודה, ומערבבים טוב. לבסוף מוסיפים 200 גרם קמח וללוש. זה מתאחד לבצק נוח לעבודה לא ללוש יותר מידי.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים כל כדור עם קמח למלבן דק. עם גלגל משונן מיישרים מכל הצדדים, ואז לחתוך ל-5 לאורך.
- בכל חתיכה חותכים עם הגלגלת מהאמצע עד סוף הבצק רצועות דקות (לא לזרוק את הבצק גם ממנו לעשות עוגיה). כמו בתמונה.
- שמים פס חלווה ומגלגלים. מניחים על נייר אפיה.
- נשים לאפיה על 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
- מקררים ומפדרים באבקת סוכר.
הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות טעימות וקלות
אפייה רגילה או טורבו? |
מה זה טוורג/טוב טעם? |
איזה חלווה שמת? |
אפשר להכין את הבצק ולהקפיא? |
אפשר מילוי אחר? |
כמה עוגיות יוצאות מכל כדור? |
את הפסים יוצרים רק בצד אחד של המלבן? |
מה חושבים על: עוגיות טעימות וקלות
-
- מלי הדר:
"תודה רבה על המתכון הכנו ויצא טעים מאוד" - שושי:
״זה אחד המתכונים המוצלחים שיש
למה צריך להכין קרואסנים אם יש כזה דבר מושלם רך וטעים ממש הרגשה של בצק שתפח
שמתי בפנים שוקולד לבן כולם התלקקו ………………
פשוט מושלם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!״ - יוספה:
״הוספתי עוד קמח, כי הבצק עדיין היה רטוב, אבל יצא נהדר! פריך ואוורירי.״ - מירי:
״תודה רינה יצא לי נהדר ללא מילוי״
- מלי הדר:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגיות טעימות – חני קונאשוילי
לא הבנתי איך ממשיכה מהמקום שיצרתי מלבן
איך יוצא מיזה 5 עוגיות מכדור אחד?
את הבצק מחלקים ל 3 כדורים ומכל אחד יוצרים מלבן.
כל מלבן לחתוך ל 4 (עוגיות גדולות) או 5 (קטנות יותר.
ואז כל חתיכה חותכים עם הגלגלת מהאמצע עד סוף הבצק רצועות דקות
כ 12 עוגיות עד 15 עוגיות אמורות להתקבל
תודה רינה יצא לי נהדר ללא מילוי
אמאלללההה זה מושלם !
שמחים שאהבת אסתר – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
נראה מדהים.
האם אפשר להפוך למלוח? הכוונה להוסיף עוד גבינות מלוחות, עשבי תבלין וכו'.
אם כן, כמה להפחית מהסוכר וכמה מלח להוסיף? ואיזה תוספות עוד מומלצות?
תודה!
היי אלי, בד"כ אנחנו ממליצים להידבק למתכון המקורי כמה שאפשר להבטיח תוצאה כלבב המבשל, במיוחד כשמדובר במספר רב של שינויים. נשמח להמליץ לך על כמה מתכוני עוגיות מלוחות באתר שבטח ימצאו חן בעיניך – בלחיצה כאן
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
היי. המתכון נראה מהמם. לא הבנתי את החלק האחרון.חותכים מהאמצע וכו. מתכוונת לעשות ולא הבנתי.
תודה על המתכון. אודה לתשובה.
היי עליזה, את המילוי שמים בחצי המלא, מגלגלים עד האמצע, ואז לוקחים את הרצועות וסוגרים את הצורה.
אם נשאר בצק בקצוות אפשר לחבר יחד וליצור עוד עוגיות. מקווים שיותר ברור עכשיו, בהצלחה ובתיאבון!
היי
200 גרם (חבילה טוב טעם או טוורוג .)
מה זה אומר?? 200 גרם של מה??
חבילת גבינה טוב טעם או טוורוג אחת, שמשקלה 200 גרם בסה"כ. בהצלחה!
מה גודל המלבן שצריך לרדד?
היי אתי, מחלקים את הבצק כולו ל-3 כדורים שווים, ומרדדים כל כדור עם קמח עד למלבן דק. בהצלחה!
המה אפשר למלא חוץ מחלווה?
היי חגית, אפשר שוקולד. או אצבעות או קוביות, לא ממרח. בהצלחה ובתיאבון!
מורחים ביצה טרופה מעל?
היי רינה, לא אין צורך.
הוספתי עוד קמח, כי הבצק עדיין היה רטוב, אבל יצא נהדר! פריך ואוורירי.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
מתכון קל ומקורי, והתוצאה אסתטית וטעימה מאד.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
שלום אפשר להכין עם תחליף אחר לטוב טעם אודה לעדכון
היי שושנה, אפשר לנסות עם גבינה לבנה, ולתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם.
היי זה ה נראה מעולה אפשר שמנת חמוצה
עדיף טוב טעם או טוורג, אם בכל זאת אין אפשר אפשר לנסות עם גבינה לבנה, ולתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם.
כמה כוסות קמח זה 200 גר?
1 כוס קמח = 140 גרם. אז ככוס וחצי בסך הכל, בהצלחה!
מה אפשר לעשות במקום הטוב טעם והאם אפשר לוותר עליו?
היי קרין, אפשר לנסות עם גבינה לבנה, ולתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם.
שלום יש סרטון אולי של אופן הכנת הבצק ??
היי יפה, לצערנו לא אך ניתן להיעזר בתמונה מתחת למתכון וההסבר המורחב שניתן למצוא בשאלות ותשובות. בהצלחה!
היי..
האם ניתן להמיר לפרווה ?
היי שלומית, הבצק במתכון הזה חלבי וזה חלק מהסוד לעוגיות המוצלחות, את מוזמנת לנסות מתכוני עוגיות פרווה אחרים:
עוגיות מגולגלות ב-5 דקותמגוון עוגיות פרווה
לא הבנתי את בגלגול, שמים את במילוי בחצי השלם מגלגלים ד הסוף עם החלק שמתכנן לרצועות? למה התכוונת לא לזרוק את הבצק?
היי עדנה, את המילוי שמים בחצי המלא נכון, מגלגלים עד האמצע, ואז לוקחים את הרצועות וסוגרים את הצורה.
אם נשאר בצק בקצוות אפשר לחבר יחד וליצור עוד עוגיות.
מקווים שיותר ברור עכשיו, בהצלחה ובתיאבון!
צוות מתוקים
מה זה 74 גרם סוכר? חצי כוס?
היי אורית, 1 כוס סוכר = 200 גרם, אז במתכון הזה כשליש כוס סוכר. בהצלחה ובתיאבון!
המתכון נראה מקסים. רק אני פוחדת להסתבך בשלב הגלגול. אם הבנתי נכון, צריך לגלגל את החלק השלם עם מילוי ועליו לעשות ליטופים של הרצועות שחתכנו?
נכון. לא לצריך לפחד מהגלגול, העיקר לקבל צורה יציבה שתחזיק מעמד בזמן האפייה ואז רק להנות מהטעם המדהים, בהצלחה!
ניתן לעשות העוגיות הללו פרווה?
היי רינה, הבצק במתכון הזה חלבי וזה חלק מהסוד לעוגיות המוצלחות, את מוזמנת לנסות מתכוני עוגיות פרווה אחרים:
עוגיות מגולגלות ב-5 דקותמגוון עוגיות פרווה
מה גודל המלבן שמרדדים מכל כדור?
מחלקים את הבצק כולו ל-3 כדורים שווים, ומרדדים כל כדור עם קמח עד למלבן דק. בהצלחה!
שקית אבקת אפיה או כפית אבקת אפיה?
היי מירב, שקית אבקת אפייה אחת, בהצלחה ובתיאבון!
יש אפשרות להמיר את הגבינה למשהו אחר כדי שיהיה פרווה? (לרגישים ללקטוז)
היי ענת, אפשר לנסות אולי יוגורט על בסיס סויה, אך הבצק במתכון הזה חלבי וזה חלק מהסוד לעוגיות המוצלחות, את יותר מוזמנת לנסות מתכוני עוגיות פרווה אחרים – בקישור כאן.
בהצלחה!