בורקס בשר כשר לפסח עם רוטב פטריות
בורקס בשר הכי טעים שתמצאו ברשת, טעים במיוחד וכשר לפסח!
אל דאגה, גם בחג הזה מביאים לכם מתכון בורקס בשר כשר לפסח.
קבלו בורקס עם בצק רך ונוח לעבודה שמכינים מקמח תפוחי אדמה, עם מלית מטריפה ועסיסית של בשר טחון שעושה רק טוב בפה.
הכי מומלץ להגיש לצד רוטב פטריות שמיימי ולהתאהב. לא צריך להיות סבתא טורקייה כדי להכין את המתכון הזה, כל אחד יכול.
ציוד
1 כוס מדידה
1 קערה לערבוב
1 תבנית לתנור
המצרכים
לבצק
- 10 מצות
- 2 כוסות מים
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
- 2 ביצים
- שליש כוס שמן
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- מלח ופלפל לפי הטעם
למילוי
- 2-3 פרסות (כרישה)
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 כף אבקת מרק בצל
אופן ההכנה
- נשבור את המצות לתוך קערה, נשפוך מעל כ-2 כוסות מים ואז נשהה כחצי שעה שהכל יתרכך. אם חסר מים אז נוסיף ואם יש יותר מדי נסחוט את כל הנוזלים.
- נוסיף את שאר רכיבי הבצק, ונערבב הכל לבצק נוח למגע ונקרר במקרר לשעתיים.
- נעבור למילוי, ניקח את הפרסות ונקצוץ במג'ימיקס.
- נחמם שמן במחבת רחב ונוסיף את הפרסה, לאדות ולטגן עד שמתרכך ומזהיב מעט.
- נוסיף את הבשר טחון ונערבב ולפתוח כל הזמן עד שהבשר נהיה פירורים, נוסיף מלח ופלפל שחור ואז כך אבקת מרק בצל, נבשל על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים ואז נצנן.
- מניחים על השיש נייר אפייה, מרססים במעט שמן ומשטחים חצי מכמות הבצק עד שנהיה עלה מלבני דק, לא לחשוש הבצק יהיה נוח לעבודה.
- נניח חצי מכמות הבשר באמצע ונסגור הבצק מעל הבשר כך שתיווצר רולדה. ניעזר בנייר האפייה ואפשר גם בידיים, נהדק עם הידיים את הרולדה ונרסס תרסיס שמן ולפזר שומשום, נכניס למקרר לקירור של שעתיים לפחות
- נאפה בתנור חם 180 מעלות עד שמזהיב.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בורקס בשר כשר לפסח
האם אפשר לעשות חצי הכמות?
כן ניתן. |
אפשר לעשות יום קודם?
אפשר בהחלט. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנה אברהם
אפשר להכין עם דפי אורז טעים ולא משמין.