Go Back
בורקס בשר כשר לפסח

בורקס בשר כשר לפסח עם רוטב פטריות

בורקס בשר הכי טעים שתמצאו ברשת, טעים במיוחד וכשר לפסח!
ציון 4.50 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: אילנה אברהם

ציוד

1 כוס מדידה
1 קערה לערבוב
1 תבנית לתנור

המצרכים

לבצק

  • 10 מצות
  • 2 כוסות מים
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמן
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

למילוי

  • 2-3 פרסות (כרישה)
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כף אבקת מרק בצל

אופן ההכנה

  • נשבור את המצות לתוך קערה, נשפוך מעל כ-2 כוסות מים ואז נשהה כחצי שעה שהכל יתרכך. אם חסר מים אז נוסיף ואם יש יותר מדי נסחוט את כל הנוזלים.
  • נוסיף את שאר רכיבי הבצק, ונערבב הכל לבצק נוח למגע ונקרר במקרר לשעתיים.
  • נעבור למילוי, ניקח את הפרסות ונקצוץ במג'ימיקס.
  • נחמם שמן במחבת רחב ונוסיף את הפרסה, לאדות ולטגן עד שמתרכך ומזהיב מעט.
  • נוסיף את הבשר טחון ונערבב ולפתוח כל הזמן עד שהבשר נהיה פירורים, נוסיף מלח ופלפל שחור ואז כך אבקת מרק בצל, נבשל על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים ואז נצנן.
  • מניחים על השיש נייר אפייה, מרססים במעט שמן ומשטחים חצי מכמות הבצק עד שנהיה עלה מלבני דק, לא לחשוש הבצק יהיה נוח לעבודה.
  • נניח חצי מכמות הבשר באמצע ונסגור הבצק מעל הבשר כך שתיווצר רולדה. ניעזר בנייר האפייה ואפשר גם בידיים, נהדק עם הידיים את הרולדה ונרסס תרסיס שמן ולפזר שומשום, נכניס למקרר לקירור של שעתיים לפחות
  • נאפה בתנור חם 180 מעלות עד שמזהיב.

הערות וטיפים

תמונה של כרישה
תמונה של פרסות (כרישה) צילום: אילנה אברהם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.