| | |

עוגת גבינה קלה - שתמיד מצליחה

עוגת גבינה מושלמת המתאימה לכל יום בשנה, גם לפסח. עוגה חובה לנסות שזכתה למאות אלפי צפיות ברשת!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.37 על ידי 19 דירוגים
עוגת גבינה קלה - שתמיד מצליחה

עוגת גבינה מושלמת המתאימה לכל יום בשנה, גם לפסח!

עוגה שזכתה למאות אלפי צפיות ברשת, רק מי שמכין מבין כמה היא קטיפתית -חובה לנסות!

ספר המתכונים של  אורה ארגוב 

 

עוגת גבינה קלה - שתמיד מצליחה
צילום: אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה קלה - שתמיד מצליחה

עוגת גבינה קלה - שתמיד מצליחה

עוגת גבינה מושלמת המתאימה לכל יום בשנה, גם לפסח. עוגה חובה לנסות שזכתה למאות אלפי צפיות ברשת!
ציון 4.37 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית 24

המצרכים

  • 3 גביעים גבינה לבנה 5% (750 גרם סה"כ)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילת סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • גרידת מלימון אחד
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל, לקרם)

אופן ההכנה

  • מקציפים שישה חלבונים מוקצפים עם כוס סוכר אחת.
  • נערבב את החלמונים, גבינות, שמנת חמוצה, קורנפלור, 3 כפות אינסטנט וניל, גרידת לימון ושקית סוכר וניל.
  • להוסיף לקערה חלבונים מוקצפים מלמעלה למטה בצורת עטיפה.
  • נשים נייר אפיה משומן בתחתית ואז לשפוך את התערובת.
  • בינתיים נחמם תנור ל200 מעלות, לאחר כמה דקות נכניס ואחרי 15 דקות נוריד את התנור ל160 מעלות למשך 45 דקות.
  • נשאיר את התבנית לעוד שעה לצינון בתנור כאשר נשים מגבת על דלת התנור.
  • נשים מעל שמנת מתוקה אחת ואת שאר האינסטנט פודינג, חצי כוס חלב ושלוש כפות סוכר ונכין מזה קרם ולמרוח מעל.
  • אני זילפתי ריבת חלב אך אפשר לעשות את זה גם בלי זה. בתיאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

צילום: אורה ארגוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה קלה שתמיד מצליחה

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני גבינה מושלמים. אל תפספסו!

מקור: אורה ארגוב

Similar Posts

23 Comments

  1. סליחה לא הבנתי, מה זאת אומרת להוסיף את שאר האינסטנט פודינג לשמנת המתוקה לציפוי ?
    הרי הוספנו כבר את כל החבילה לגבינה,
    נכון ?…

      1. היי!
        אפשר להחליף שמנת חמוצה באותה כמות בחלב או שמנת צמחיים, ולהוסיף מעט מיץ לימון – כפית מיץ על כוס חלב.

  2. באמת עודה טובה ומפרגנת בגדול על השיתוף וההסבר המופרט.
    עם תבנית קטנה וכמות גדולה של מצרכים אין סיכוי בעולם שהעוגה תצנח גם קורנפלור ואיסטינג פודינג וכו..
    בתיאבון

  3. עשיתי את העוגה אבל היא צונחת ולא נשארת גבוהה
    האם את החלמונים מקציפים במיקסר
    כמה זמן להשאיר את העוגה בתנור לאחר תום האפיה ומדוע היא צונחת לי?
    באיזה שלב בתנור להניח את התבנית בתנור?

    1. היי יעל! מתנצלים שזו היתה החוויה שלך.
      נשמח לנסות לעזור:
      את החלמונים מקציפים במיקסר או בכל מכשיר הקצפה אחר.
      כדאי להשאיר את העוגה בתנור במשך כשעה.
      יש להניח את התבנית באמצע התנור.
      מקווים שענינו על שאלותייך!

    1. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת שלו, מקפלים מגבת מטבח וטוחבים אותה בחריץ של התנור שהדלת שלו תישאר פתוחה.

    1. היי מורן!
      בכלל לא, פשוט העוגה תצא נמוכה יותר, זה הכל. הטעם הנהדר שלה יישאר בכל מקרה 🙂

    1. היי, אפשר לפורר ביסקקויטים ולערבב עם חמאה מומסת, להדק בעזרת כף לתחתית של התבנית (לרפד בנייר אפייה) ולשמור במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה ואז לשפוך אותה מעל ולאפות. בהצלחה!

  4. עוגה נהדרת !!! מכיוון שאצלי אוהבים את טעם הלימון הוספתי גרדת לימון מלימון שלם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?