| |

עוגת שמרים מפוצצת שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מעולה שתמיד מצליחה. מרדדים בצק שמרים דק־דק, ממלאים במילוי שוקולדי עשיר ומקבלים עוגה טעימה.
בהשראת: הדר פלדמן
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
עוגת שמרים שוקולד

שלמות של שמרים עם מלא שוקולד, ואז עוד קצת שוקולד!

עוגת שמרים שוקולד מעולה ומעלפת שתמיד מצליחה. מרדדים בצק שמרים דק־דק, ממלאים במילוי שוקולדי עשיר ומפנק ומקבלים עוגה טעימה וריחנית שתעשה את היום לכל מי שטועם! 

 

ספר המתכונים של הדר פלדמן

עוגת שמרים מפוצצת שוקולד
צילום: הדר פלדמן

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

  • עוגת שמרים שוקולד

    עוגת שמרים מפוצצת שוקולד

    עוגת שמרים שוקולד מעולה שתמיד מצליחה. מרדדים בצק שמרים דק־דק, ממלאים במילוי שוקולדי עשיר ומקבלים עוגה טעימה.
    ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
    לדרג
    כמות 4 עוגות
    זמן הכנה: 20 minutes
    זמן בישול/אפייה: 30 minutes
    סה״כ זמן: 50 minutes
    סוג: Dessert, עוגות, קינוחים, שמרים
    באדיבות: הדר פלדמן

    ציוד

    כוס חד פעמית לשתייה קרה

    המצרכים

    לבצק

    • 1 קילוגרם קמח
    • 2 כפות שמרים (יבשים)
    • 1 כף משפר אפייה (או אבקת אפייה או אבקת גלוטן)
    • ¾ כוס כוס סוכר
    • 3 ביצים
    • 1 כוס שמן
    • 2 כוסות מים (בטמפרטורת החדר ולא יותר מ2 כוסות)
    • 1 כפית מלח שטוחה

    למילוי

    • 1 כוס קקאו
    • ½1 כוס סוכר (לבן)
    • 1 כף נס קפה
    • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

    אופן ההכנה

    • להכנת הבצק, נלוש את החומרים עשר דקות תוך הוספת מים בהדרגה, נתפיח עד הכפלת הנפח ונרדד דק־דק.
    • נכין את המילוי על ידי ערבוב החומרים, ואז נשמן את הבצק במעט שמן ונפזר.
    • נמרח ביצה מהולה בקצת מים ונאפה בחום 190 מעלות עד שמוכן.

    הערות וטיפים

    עוגת שמרים מפוצצת שוקולד
    לפני האפיה | צילום: הדר פלדמן
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
  • עוגת שמרים מפוצצת שוקולד
    צילום: הדר פלדמן

שאלות נפוצות: עוגת שמרים מפוצצת שוקולד

איפה קונים משפר אפיה?
אפשר לקנות בכל סופר.
למה למרוח שמן?
כדי שהמילוי יידבק לבצק.
צריך נוזל כלשהו כדי לערבב את המלית?
לא.. מורחים שמן על הבצק ומפזרים את המילוי.
אפשר ללא משפר אפיה?
אפשר.
איך את מקפלת ככה?
לרדד דק, לגלגל, לחתוך באמצע ולסובב כמו בורג.
את לא מרטיבה את העוגות לאחר האפיה?
אפשר למרוח מעל סירופ סוכר או כוס מים רותחים עם כפית נס קפה 2 כפיות סוכר ומעט מייפל.
לכמה חתיכות לחלק את הבצק לפני הרידוד?
ל־4.. כל "נחש" לחלק לחצי ולסובב לבורג.
אפשר להכין את הבצק ולהשאיר לילה במקרר?
כן.
אפשר להכין ולהקפיא?
להקפיא אחרי אפייה.

הבמה כולה שלכם:

 

עוגת שמרים מפוצצת שוקולד

 

"אני מרחתי שוקולד פרה פרווה, כשזה יוצא מהתנור מורחים סירופ שמרתיחים: חצי כוס מים וחצי כוס סוכר."
Eti Efinger-halperin

"אני שמתי שוקולד פסק זמן חלבי."
Ilana Effinger

"אני מוסיפה למילוי גם קינמון ושמה עליו שמן כדי שייווצר ממרח."
רויטל עזרא

"אני מוסיפה למילוי גם קינמון ושמה עליו שמן כדי שייווצר ממרח."
רונית אהרן

"גם אני הכנתי יצא מעולה תודה"
אוסנת הכהן

עוגת שמרים מפוצצת שוקולד
צילום: מרים סלם

"אמאלההההההה תקשיבו זה טעים בטירוףףף באחריותתתת"
מרים סלם

"הדר פלדמן כתבה שלמות של שמרים. אתן לא מבינות כמה זה נכון עד שלא תנסו. אני ניסיתי. ובחסדי ה' צלח ובגדול."
יוכבד אלקסלסי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: הדר פלדמן

Similar Posts

6 Comments

    1. היי בת אל, מתפיחים פעם אחת עד הכפלת הנפח, אין צורך להכפיל שנית. בהצלחה!

    1. היי סיגלית!
      לא הכרחי. אם את רוצה לתת לבצק התפחה שנייה, כמובן ששום דבר רע לא יקרה 🙂
      נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?