| |

מתכון לחם ביתי ללא התפחה

רוצים מתכון ללחם שתוכלו להכין בצורה הכי קלה ומהירה? קיבלתם! בואו לאפות לחם אירי משגע בתנור הרגיל שלכם בבית - בלי התפחה או לישה.
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
מתכון לחם ביתי ללא התפחה

לחם ביתי אחד הקלים שתכינו!

לא רק בגלל שרמת הקושי של המתכון נמוכה, אלא גם כי הוא לא דורש מכם להשתמש במכשירים כמו מיקסר או תנור מיוחד. שתי קערות ותבנית אפייה ואתם מסודרים! הסודה לשתיה והחומציות של הרוויון עושים עבורכם את העבודה ונותנים לבצק את התפיחה המדהימה שלו.

אחרי שסיימתם עם האפייה והלחם נח קצת, אחד הדברים הכי כיפיים שאתם יכולים לעשות זה למרוח עליו חמאה רכה, שהוצאתם מהמקרר מיד אחרי שהכנסתם אותו לתנור, ולהניח עליו פרוסת גאודה איכותית או חתיכה עסיסית של סלמון מעושן.

בעצם, למה לא שניהם? מי אמר שצריך לבחור!

רק אזהרה קטנה לפני שאתם נותנים בלחם את הביס הראשון שלכם, קחו בחשבון שיש לו מרקם של עוגה. הוא גם טיפה מתפורר, אבל בקטנה.

טוב חלאס, מספיק לחפור לכם. אתם כבר מבינים לבד איזה פינוק אתם הולכים לקבל.

ספר המתכונים של נועם זיגדון

מתכון לחם ביתי ללא התפחה
צילום: נועם זיגדון

למה באמת כדאי לכם: לחם ביתי

  • לא צריך להתפיח או ללוש.
  • מתכון סופר קל שכל אחד יכול להכין.
  • מתאים במיוחד לאפייה בבית בתנור רגיל.
  • לחם שמכינים מעכשיו לעכשיו, בלי הכנות מיוחדות.

שורה תחתונה: מתכון לחם ביתי הכי קל, מהיר וטעים שייצא לכם להכין בבית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

אז איך מכינים?

מתכון לחם ביתי ללא התפחה

מתכון לחם ביתי ללא התפחה

רוצים מתכון ללחם שתוכלו להכין בצורה הכי קלה ומהירה? קיבלתם! בואו לאפות לחם אירי משגע בתנור הרגיל שלכם בבית - בלי התפחה או לישה.
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מדידה חד פעמית חמה
שתי קערות
תבנית אפייה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית גדושה סודה לשתיה
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה L
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1+3/4 כוסות רוויון
  • 1 כוס חמוציות
  • 2 כפות גרעיני חמניה קלופים

אופן ההכנה

  • מנפים היטב את הקמח עם הסודה לשתיה.
  • מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה ומערבבים.
  • בקערה נוספת טורפים את הביצה עם הרוויון.
  • מוסיפים את התערובת הטרופה לקערת הקמח ומערבבים ביד עד שמתקבל גוש בצק אחיד רך, אך לא רטוב מדי.
  • מוסיפים את החמוציות.
  • מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור.
  • מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמניה.
  • מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים.
  • עושים חתך בצורת X במרכז הכדור.
  • אופים ב-150° במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב.

הערות וטיפים

במקום חמוציות תוכלו להוסיף אגוזים, זיתים, בצל מטוגן, עשבי תיבול ועוד.
אפשר להחליף כוס ריוויון בכוס חלב עם כף מיץ לימון (או חומץ יין לבן שהוא עדין יחסית). מערבבים ונותנים לזה לנוח 5 דקות. אפשרות אחרת: תוכלו גם לערבב 2/3 כוס יוגורט או שמנת חמוצה עם 1/3 כוס מים או חלב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם ביתי ללא התפחה
צילום: נועם זיגדון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: פשוט לבשל פשוט

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?