Go Back
+ servings
עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים מפוצצת שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מעולה שתמיד מצליחה. מרדדים בצק שמרים דק־דק, ממלאים במילוי שוקולדי עשיר ומקבלים עוגה טעימה.
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
כמות 4 עוגות
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: Dessert, עוגות, קינוחים, שמרים
באדיבות: הדר פלדמן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לבצק

  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 כפות שמרים (יבשים)
  • 1 כף משפר אפייה (או אבקת אפייה או אבקת גלוטן)
  • ¾ כוס כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים (בטמפרטורת החדר ולא יותר מ2 כוסות)
  • 1 כפית מלח שטוחה

למילוי

  • 1 כוס קקאו
  • ½1 כוס סוכר (לבן)
  • 1 כף נס קפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק, נלוש את החומרים עשר דקות תוך הוספת מים בהדרגה, נתפיח עד הכפלת הנפח ונרדד דק־דק.
  • נכין את המילוי על ידי ערבוב החומרים, ואז נשמן את הבצק במעט שמן ונפזר.
  • נמרח ביצה מהולה בקצת מים ונאפה בחום 190 מעלות עד שמוכן.

הערות וטיפים

עוגת שמרים מפוצצת שוקולד
לפני האפיה | צילום: הדר פלדמן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.