מתכון לחם ביתי ללא התפחה

לחם ביתי אחד הקלים שתכינו!
לא רק בגלל שרמת הקושי של המתכון נמוכה, אלא גם כי הוא לא דורש מכם להשתמש במכשירים כמו מיקסר או תנור מיוחד. שתי קערות ותבנית אפייה ואתם מסודרים! הסודה לשתיה והחומציות של הרוויון עושים עבורכם את העבודה ונותנים לבצק את התפיחה המדהימה שלו.
אחרי שסיימתם עם האפייה והלחם נח קצת, אחד הדברים הכי כיפיים שאתם יכולים לעשות זה למרוח עליו חמאה רכה, שהוצאתם מהמקרר מיד אחרי שהכנסתם אותו לתנור, ולהניח עליו פרוסת גאודה איכותית או חתיכה עסיסית של סלמון מעושן.
בעצם, למה לא שניהם? מי אמר שצריך לבחור!
רק אזהרה קטנה לפני שאתם נותנים בלחם את הביס הראשון שלכם, קחו בחשבון שיש לו מרקם של עוגה. הוא גם טיפה מתפורר, אבל בקטנה.
טוב חלאס, מספיק לחפור לכם. אתם כבר מבינים לבד איזה פינוק אתם הולכים לקבל.
למה באמת כדאי לכם: לחם ביתי
- לא צריך להתפיח או ללוש.
- מתכון סופר קל שכל אחד יכול להכין.
- מתאים במיוחד לאפייה בבית בתנור רגיל.
- לחם שמכינים מעכשיו לעכשיו, בלי הכנות מיוחדות.
שורה תחתונה: מתכון לחם ביתי הכי קל, מהיר וטעים שייצא לכם להכין בבית!

מתכון לחם ביתי ללא התפחה
ציוד
המצרכים
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כפית גדושה סודה לשתיה
- 1.5 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1+3/4 כוסות רוויון
- 1 כוס חמוציות
- 2 כפות גרעיני חמניה קלופים
אופן ההכנה
- מנפים היטב את הקמח עם הסודה לשתיה.
- מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה ומערבבים.
- בקערה נוספת טורפים את הביצה עם הרוויון.
- מוסיפים את התערובת הטרופה לקערת הקמח ומערבבים ביד עד שמתקבל גוש בצק אחיד רך, אך לא רטוב מדי.
- מוסיפים את החמוציות.
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור.
- מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמניה.
- מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים.
- עושים חתך בצורת X במרכז הכדור.
- אופים ב-150° במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב.
הערות וטיפים

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: פשוט לבשל פשוט