Go Back
מתכון לחם ביתי ללא התפחה

מתכון לחם ביתי ללא התפחה

רוצים מתכון ללחם שתוכלו להכין בצורה הכי קלה ומהירה? קיבלתם! בואו לאפות לחם אירי משגע בתנור הרגיל שלכם בבית - בלי התפחה או לישה.
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מדידה חד פעמית חמה
שתי קערות
תבנית אפייה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית גדושה סודה לשתיה
  • 1.5 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה L
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1+3/4 כוסות רוויון
  • 1 כוס חמוציות
  • 2 כפות גרעיני חמניה קלופים

אופן ההכנה

  • מנפים היטב את הקמח עם הסודה לשתיה.
  • מוסיפים את המלח, הסוכר והחמאה ומערבבים.
  • בקערה נוספת טורפים את הביצה עם הרוויון.
  • מוסיפים את התערובת הטרופה לקערת הקמח ומערבבים ביד עד שמתקבל גוש בצק אחיד רך, אך לא רטוב מדי.
  • מוסיפים את החמוציות.
  • מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור.
  • מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמניה.
  • מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים.
  • עושים חתך בצורת X במרכז הכדור.
  • אופים ב-150° במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב.

הערות וטיפים

במקום חמוציות תוכלו להוסיף אגוזים, זיתים, בצל מטוגן, עשבי תיבול ועוד.
אפשר להחליף כוס ריוויון בכוס חלב עם כף מיץ לימון (או חומץ יין לבן שהוא עדין יחסית). מערבבים ונותנים לזה לנוח 5 דקות. אפשרות אחרת: תוכלו גם לערבב 2/3 כוס יוגורט או שמנת חמוצה עם 1/3 כוס מים או חלב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.