עוגיות טחינה מעלפות לתה
קערה אחת ו-10 דקות עבודה ויש לכם עוגיות נימוחות שחבל לפספס!
גם למי שלא חובב טחינה לא יוכל לעמוד בפני עוגיות אלה. עוגיות טחינה מעלפות, רכות ונימוחות במרקם שפשוט נמס בפה.
אחד המתכונים הכי קלים שיש, קערה אחת ו-10 דקות עבודה ויש לכם עוגיות שחבל לפספס.
מה גם? הן בריאות יותר מכל שאר העוגיות אז באמת שאין תירוץ להכין!
עוגיות טחינה מעלפות לתה
קערה אחת ו-10 דקות עבודה ויש לכם עוגיות נימוחות שחבל לפספס!
לדרג
כמות 40 כדורים
ציוד
כוס מאג של נס קפה 330 מ״ל
המצרכים
- 3 כוסות קמח רגיל (כוס של 330 מ"ל)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 500 מ"ל טחינה גולמית (להוסיף בהדרגה!!)
- 1 כוס סוכר (עדיף פחות)
- 200 גרם חמאה רכה (לחמם במיקרו 50 שניות)
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
- נערבב בידיים הכל ביחד היטב למרקם של חול רטוב. ואז נגלגל לכדורים קטנים (מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג).
- נשטח מעט ולשים חצי אגוז או בוטן (ניתן גם בלי). ונניח על נייר אפיה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ב180 מעלות למשך 15 עד 20 דקות מקסימום לא יותר.זה הסוד בעוגיות האלה גם אם זה נראה בהיר זה מוכן. בדוק.
- נוציא את העוגיות וחשוב לא לגעת עד קירור מלא. אחרת הן מתפרקות.
הערות וטיפים
- לא לאפות מעבר ל- 20 דקות בתנור, אחרת העוגיות מתייבשות והן לא נימוחות.
- אם צריך להוסיף עוד רבע כוס טחינה בשלב הראשון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון! יש לכם שאלות לגבי עוגיות טחינה אלה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
המידות אינן נכונות, נראה לי יותר מידי טחינה ביחד לקמח.
חבל שלא קראתי את התגובות לפני.
תתקנו את המתכון, כך שלא תהיה הטעייה למי שטרם הכין, חבל על כל העוגיות שנזרקו.
היי דניאלה,
תודה על ההערה החשובה!
היחס בחומרים לא נכון בכדי לעבוד עם הבצק הוספתי קורנפלור וקמח
חשוב לקרוא את התגובות לפני
היי אתי,
תודה רבה שהערת על כך לתשומת ליבנו.
מתכון גרוע…יצא נוזלי מאד..
חבל שלא קראתי את התגובות בקודמות
היי סימה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח להציע לך 4 מתכוני עוגיות טחינה נוספים לבחירתך:
מתכון של חני קונאשוילי
מתכון של אורה ארגוב
מתכון של זיוה כהן
מתכון של ענבל עופרי
צום קל וחתימה טובה
מתכון לא טוב המון שמן וטחינה בצק רך מאוד העוגיות כמו חמאה
היי ראודה 🙂
המתכון הוא לעוגיות טחינה רכות ונימוחות כך שלפי מה שאת מתארת יצא לך בדיוק כמו שצריך!
מתכון ממש לא טוב.. אי אפשר לעבוד עם הבצק
וכן מדדתי במשקל
היי טליה, אתה הראשון שמגיב לכשלון העוגה וצר לנו מאוד שלא צלחת את המתכון. (מאז פרסום המתכון קיבלנו תמונות ותגובות מושלמות מחברי הקהילה).
אתה מוזמן להתרשם ממתכון אחר דומה ומוצלח בלחיצה כאן ובהצלחה בפעם הבאה!
אפשר לשים שמן במקום חמאה? תודה רבה
היי תמר!
כן, אפשר בהחלט 🙂
ו
הכנתי את עוגיות הטחינה והבצק רך מאוד עד כדי כך שלא ניתן לגלגל אותן. יש מצב ש-500 מ"ל טחינה הוא יותר מידי?
היי תקווה, השתמשת בכוס מידה בגודל שמצויין במתכון? ייתכן שהשתמש בכוס קטנה יותר וכך היחס בין הטחינה לקמח ושאר היבשים לא היה תואם? בהצלחה בפעם הבאה!