מאפה קינמון מעלף במאפיות

מתכון מושלם למאפה קינמון, בדיוק כמו במאפיות האהובות שלנו. המאפה שממלא את הבית בניחוחות הכי טובים, הממכרים והמרגיעים. מאפה כה טעים שגורם להתמכרות קשה. מתכון קל, ברור ומדוייק לשבלולי קינמון פשוט מושלמים.
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
מאפה קינמון
קבלו מתכון מטריף למאפה קינמון אחד ויחיד כמו במאפיות, שממלא את הבית בריחות הטובים והמגרים של הקינמון.
 
 
מאפה יפייפה, עם המון אהבה במתכון. מגרה, טעים, וממכר. שבלול ענק העטוף בשכבות ועוד שכבות של בצק אוורירי עם אגוזים, סוכר והמון קינמון.
 
מתכון מדוייק להפליא, עם נגיעות מדויקות שהופכות את המאפה למושלם.
 
 

ספר המתכונים של פרח גבסו

מאפה קינמון
קרדיט: פרח גבסו

למה באמת כדאי לכם: מאפה קינמון

  • בדיוק כמו במאפייה האהובה עליכם : מתכון מושלם ומדוייק למאפה הקינמון האגדי שמפזר את הריח במאפייה האהובה שלכם.
  • מפתה, מגרה וממכר : הריחות הממכרים של הקינמון עם שילוב האגוזים והסוכר, מפיצים את הריח ברחבי הבית וקוראים לכולם להתקבץ במטבח.
  • קל, מסודר וברור : המתכון מסודר, ברור ומאוד מדוייק. כל מה שנותר זה לעבור על השלבים כפי שכתוב והנה לכם שבלולי קינמון מנצחים.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מאפה קינמון

מאפה קינמון מעלף במאפיות

מתכון מושלם למאפה קינמון, בדיוק כמו במאפיות האהובות שלנו. המאפה שממלא את הבית בניחוחות הכי טובים, הממכרים והמרגיעים. מאפה כה טעים שגורם להתמכרות קשה. מתכון קל, ברור ומדוייק לשבלולי קינמון פשוט מושלמים.
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 2 hours 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 2 hours 50 minutes
סוג: קינוחים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס המדידה - כוס חד פעמית לשתייה חמה. (200 מ"ל)

המצרכים

לבצק :

  • 100 גרם מחמאה (ניתן להמיר ב½ כוס שמן )
  • ביצה גדולה
  • ½3 כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • מעט מלח
  • כף שמן

למלית:

  • שמן להברשה (ניתן להמיר את השמן במחמאה רכה)
  • כוס סוכר דמררה
  • 2 כפות קינמון (אפשר להוסיף או להפחית לפי הצורך)
  • אגוזי מלך קצוצים
  • ביצה להברשה

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • פלח לימון
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבלים כוס קמח עם שמרים ורבע כוס מים
  • מערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מוציאים את הבצק לקערה קטנה וממתינים לחצי שעה.
  • אחרי חצי שעה מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים עם הבצק שהתפחנו בצד..
  • מערבלים היטב לעשר דקות ולקראת סוף הלישה מוסיפים כף שמן..
  • מעבירים להתפחה של שעה.
  • *חשוב לציין שאת כמות המים תמיד נוסיף בהדרגה.
  • בזמן שהבצק בהתפחה מרתיחים בקלחת את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
  • כשהבצק תפח מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה לא דק אך לא עבה(חצי סמ).
  • מברישים את הבצק בשמן או מחמאה רכה ומפזרים סוכר דמררה קינמון ואגוזים.
  • *מומלץ להעביר מערוך על מלית הקינמון שתדבק לבצק..
  • חותכים את הבצק לרצועות שוות ועבות
  • כל רצועה מגלגלים לשבלול עבה
  • כל שבלול חוצים לחצי עם סכין חדה ולא משוננת.
  • מתחילים ללפף את השבלולים אחד בתוך השני זאת אומרת פותחים שבלול אחד ומלפפים סביב שבלול סגור..
  • לוקחים עוד שבלול וכורכים סביב אותו שבלול סגור,
  • יוצא שכל שבלול מכיל 4 שבלולים כרוכים, ככה תקבלו שבלול גדול,
  • אפשר פשוט לחתוך רצועות דקות ולרכוך כל 4 רצועות לשבלול אחד גדול.
  • כמות השבלולים לחצי קילו יוצא 4 שבלולים גדולים מאוד!
  • אחרי שסיימנו לגלגל ולכרוך מניחים את שבלולי הבצק להתפחה ארוכה של שעה וחצי,
  • אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם מעט מים מעט מלח וסוכר..
  • מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
  • ואופים כעשרים דקות
  • אחרי האפיה מברישים בסירופ.

הערות וטיפים

המאפים נשמרים מושלם בהקפאה.
ניתן להמיר את המחמאה בחצי כוס שמן מתחילים עם ראש עיסה.. (את הכנת הבצק) - נקרא גם בצק קדים. אך ניתן לוותר על תהליך ולהכין בצק בצורה הרגילה,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

מאפה קינמון מדהים וטעים
קרדיט: פרח גבסו
מאפה קינמון
קרדיט: פרח גבסו


שאלות נפוצות:מאפה קינמון

האם ניתן להמיר את המחמאה בשמן?

כן. ניתן להמיר את המחמאה בחצי כוס שמן.

איך בדיוק מלפפים/כורכים את הבצק?
מתחילים ברצועה אחת כשבלול ואז מתחילים ללפף או לרכוך עוד רצועה סביב השבלול
ככה כורכים 4 רצועות ויותר (תלוי בגודל שרוצים).

 
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

"אין מילים לתאר את המתכונים המעלפים והדיוק בהכנה ובתוצר מעלף "

עדי בן זכרי

גולשת בפייסבוק

 

"אלו הקינמונים הכי טעימים שהכנתי. אני מעולפת על המאפה הזה, ושלך פשוט נדיררררר"

מיטל עזר
גולשת בפייסבוק

 

"אחת העוגיות האהובות עלי…ומה שאני אוהבת באפיה ביתית היא שאפשר לשלוט בכמות המתיקות. "
אריאלה יעל גור אש
גולשת בפייסבוק

"שהמאפיות יכינו כמוך!!"
תיקי שילו
גולשת בפייסבוק

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    יצא פצצה!!! אין לתאר… יותר טוב ממאפיה בלי שום ספק. תודה! מכינה כבר פעם שניה ובטח לא האחרונה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?