מתכון מושלם למאפה קינמון, בדיוק כמו במאפיות האהובות שלנו.
המאפה שממלא את הבית בניחוחות הכי טובים, הממכרים והמרגיעים.
מאפה כה טעים שגורם להתמכרות קשה. מתכון קל, ברור ומדוייק לשבלולי קינמון פשוט מושלמים.
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
זמן הכנה: 2 hourshrs30 minutesmins
זמן בישול/אפייה: 20 minutesmins
סה״כ זמן: 2 hourshrs50 minutesmins
סוג: קינוחים
באדיבות: פרח גבסו
ציוד
כוס המדידה - כוס חד פעמית לשתייה חמה. (200 מ"ל)
המצרכים
לבצק :
100גרם מחמאה(ניתן להמיר ב½ כוס שמן )
ביצה גדולה
½3כוסותקמח
כףשמרים יבשים
½כוססוכר
½כוסמים
מעט מלח
כףשמן
למלית:
שמן להברשה(ניתן להמיר את השמן במחמאה רכה)
כוססוכר דמררה
2כפותקינמון(אפשר להוסיף או להפחית לפי הצורך)
אגוזי מלך קצוצים
ביצה להברשה
לסירופ:
½כוססוכר
½כוסמים
פלח לימון
מעט תמצית וניל
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מערבלים כוס קמח עם שמרים ורבע כוס מים
מערבלים רק עד שהבצק מתאחד
מוציאים את הבצק לקערה קטנה וממתינים לחצי שעה.
אחרי חצי שעה מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים עם הבצק שהתפחנו בצד..
מערבלים היטב לעשר דקות ולקראת סוף הלישה מוסיפים כף שמן..
מעבירים להתפחה של שעה.
*חשוב לציין שאת כמות המים תמיד נוסיף בהדרגה.
בזמן שהבצק בהתפחה מרתיחים בקלחת את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
כשהבצק תפח מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה לא דק אך לא עבה(חצי סמ).
מברישים את הבצק בשמן או מחמאה רכה ומפזרים סוכר דמררה קינמון ואגוזים.
*מומלץ להעביר מערוך על מלית הקינמון שתדבק לבצק..
חותכים את הבצק לרצועות שוות ועבות
כל רצועה מגלגלים לשבלול עבה
כל שבלול חוצים לחצי עם סכין חדה ולא משוננת.
מתחילים ללפף את השבלולים אחד בתוך השני זאת אומרת פותחים שבלול אחד ומלפפים סביב שבלול סגור..
לוקחים עוד שבלול וכורכים סביב אותו שבלול סגור,
יוצא שכל שבלול מכיל 4 שבלולים כרוכים, ככה תקבלו שבלול גדול,
אפשר פשוט לחתוך רצועות דקות ולרכוך כל 4 רצועות לשבלול אחד גדול.
כמות השבלולים לחצי קילו יוצא 4 שבלולים גדולים מאוד!
אחרי שסיימנו לגלגל ולכרוך מניחים את שבלולי הבצק להתפחה ארוכה של שעה וחצי,
אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם מעט מים מעט מלח וסוכר..
מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
ואופים כעשרים דקות
אחרי האפיה מברישים בסירופ.
הערות וטיפים
המאפים נשמרים מושלם בהקפאה. ניתן להמיר את המחמאה בחצי כוס שמן מתחילים עם ראש עיסה.. (את הכנת הבצק) - נקרא גם בצק קדים. אך ניתן לוותר על תהליך ולהכין בצק בצורה הרגילה,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.