Go Back
מאפה קינמון

מאפה קינמון מעלף במאפיות

מתכון מושלם למאפה קינמון, בדיוק כמו במאפיות האהובות שלנו. המאפה שממלא את הבית בניחוחות הכי טובים, הממכרים והמרגיעים. מאפה כה טעים שגורם להתמכרות קשה. מתכון קל, ברור ומדוייק לשבלולי קינמון פשוט מושלמים.
ציון 4.39 על ידי 21 דירוגים
זמן הכנה: 2 hours 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 2 hours 50 minutes
סוג: קינוחים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס המדידה - כוס חד פעמית לשתייה חמה. (200 מ"ל)

המצרכים

לבצק :

  • 100 גרם מחמאה (ניתן להמיר ב½ כוס שמן )
  • ביצה גדולה
  • ½3 כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • מעט מלח
  • כף שמן

למלית:

  • שמן להברשה (ניתן להמיר את השמן במחמאה רכה)
  • כוס סוכר דמררה
  • 2 כפות קינמון (אפשר להוסיף או להפחית לפי הצורך)
  • אגוזי מלך קצוצים
  • ביצה להברשה

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • פלח לימון
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבלים כוס קמח עם שמרים ורבע כוס מים
  • מערבלים רק עד שהבצק מתאחד
  • מוציאים את הבצק לקערה קטנה וממתינים לחצי שעה.
  • אחרי חצי שעה מניחים בקערת המיקסר את כל המצרכים עם הבצק שהתפחנו בצד..
  • מערבלים היטב לעשר דקות ולקראת סוף הלישה מוסיפים כף שמן..
  • מעבירים להתפחה של שעה.
  • *חשוב לציין שאת כמות המים תמיד נוסיף בהדרגה.
  • בזמן שהבצק בהתפחה מרתיחים בקלחת את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד.
  • כשהבצק תפח מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה לא דק אך לא עבה(חצי סמ).
  • מברישים את הבצק בשמן או מחמאה רכה ומפזרים סוכר דמררה קינמון ואגוזים.
  • *מומלץ להעביר מערוך על מלית הקינמון שתדבק לבצק..
  • חותכים את הבצק לרצועות שוות ועבות
  • כל רצועה מגלגלים לשבלול עבה
  • כל שבלול חוצים לחצי עם סכין חדה ולא משוננת.
  • מתחילים ללפף את השבלולים אחד בתוך השני זאת אומרת פותחים שבלול אחד ומלפפים סביב שבלול סגור..
  • לוקחים עוד שבלול וכורכים סביב אותו שבלול סגור,
  • יוצא שכל שבלול מכיל 4 שבלולים כרוכים, ככה תקבלו שבלול גדול,
  • אפשר פשוט לחתוך רצועות דקות ולרכוך כל 4 רצועות לשבלול אחד גדול.
  • כמות השבלולים לחצי קילו יוצא 4 שבלולים גדולים מאוד!
  • אחרי שסיימנו לגלגל ולכרוך מניחים את שבלולי הבצק להתפחה ארוכה של שעה וחצי,
  • אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם מעט מים מעט מלח וסוכר..
  • מחממים תנור על 180 מעלות טורבו
  • ואופים כעשרים דקות
  • אחרי האפיה מברישים בסירופ.

הערות וטיפים

המאפים נשמרים מושלם בהקפאה.
ניתן להמיר את המחמאה בחצי כוס שמן מתחילים עם ראש עיסה.. (את הכנת הבצק) - נקרא גם בצק קדים. אך ניתן לוותר על תהליך ולהכין בצק בצורה הרגילה,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.