עוף עם זיתים לשישי
מתכון עוף עם זיתים שינחת ישירות אצלכם על שולחן הארוחה של שישי. טעמים מיוחדים ומסקרנים, ותיבול מושלם עם התבלינים הכי הכי.
מרוקאים או לא, עוף עם זיתים זה תמיד קלאסי, ולא סתם אחד המאכלים הידועים ונפוצים בארצנו הקטנה.
המתכון הזה, הוא מיוחד במינו. עוף שמתבשל במשך 3 שעות, סופג את הטעמים של הזיתים והשמן היוצא מהם בבישול ופשוט נותן טעם מטריף חושים.
למה באמת כדאי לכם: עוף עם זיתים
- בריא וטעים במיוחד: מלא בחלבונים וטעמים בלתי נשכחים.
- תבשיל שמעורר זכרונות ממרוקו ונחשב כמעדן בבתים מרוקאים.
- טעמים של זיתים שנותנים טוויסט לכל מתכון עוף אחר שטעמתם בעבר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוף עם זיתים לשישי
מתכון עוף עם זיתים שינחת ישירות אצלכם על שולחן הארוחה של שישי. טעמים מיוחדים ומסקרנים, ותיבול מושלם עם התבלינים הכי הכי.
לדרג
כמות 0
המצרכים
- כף שמן
- 4 בצלים
- 3 שיני שום
- 1 קילוגרם כרעי עוף
- 1 צנצנת זיתים (אם יש תוצרת בית או זיתים סורים שבורים מהמשק.)
- ½ כף אבקת מרק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כוס מים
אופן ההכנה
- בסיר רחב במעט שמן לטגן 4 בצלים חתוכים לטבעות.
- לטגן עד קבלת צבע של קירמול.
- להוסיף 3 שיני שום קצוצות ואחרי כמה שניות להוסיף את כרעי העוף.
- לטגן את העוף משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום יפה.
- להוסיף צינצנת זיתים אם יש תוצרת בית (שהכנו בעצמנו אחרי עונת המסיק) שטופים במי ברז ואם אין אפשר לקנות זיתים סורים שבורים בשוק. (אני לא הוצאתי את הגלעינים וכמובן שהזהרתי את כולם).
- להוסיף את האבקת מרק, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, כורכום וכמון. אין צורך במלח.
- להוסיף חצי כוס מים כשהכל רותח, להעביר ללהבה הקטנה ביותר ועל אש נמוכה ולבשל 3 שעות.
- מידי פעם להשקות מנוזלי הרוטב עם כף מסביב.
- אפשר להשתמש בזיתים מגולענים מקופסה ולהרתיח אותם פעמיים עם מים ולשפוך כדי להוציא את הטעמים הנלווים של הקופסה לפני הכנסתם לסיר עם העוף. בבית מרוקאי התבשיל הזה נחשב למעדן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוף עם זיתים
האם זיתים עם גלעינים מקופסת שימורים יכול לעבוד במתכון? פחות, זיתים אלו חמצמצים וישנו את הטעם של העוף. |
האם חשוב לבשל את העוף במשך 3 שעות? או ניתן לקצר לשעה? הבישול הארוך הוא זה שנותן את הטעמים הנפלאים של העוף, אשר סופח את השמן והטעמים של הזיתים. אפשר לבשל פחות זמן, אך לא רצוי. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
"הכנתי לכבוד שבת את המתכון עוף עם זיתים יצא מושלם!!!"
הדר אמסלם
גולשת בפייסבוק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים
נראה מושלם אכין לבעלי המרוקאי
האם אפשר להשתמש בזית סורי שבור מקופסת שימורים? ואם כן, הא צריך להרתיח לפני ?
היי שמי 🙂
אפשר להשתמש ולא צריך להרתיח לפני.
בהצלחה!