Go Back
עוף עם זיתים

עוף עם זיתים לשישי

מתכון עוף עם זיתים שינחת ישירות אצלכם על שולחן הארוחה של שישי. טעמים מיוחדים ומסקרנים, ותיבול מושלם עם התבלינים הכי הכי.
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 3 minutes
סוג: ארוחה עיקרית, ארוחות ערב
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • כף שמן
  • 4 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 1 קילוגרם כרעי עוף
  • 1 צנצנת זיתים (אם יש תוצרת בית או זיתים סורים שבורים מהמשק.)
  • ½ כף אבקת מרק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

  • בסיר רחב במעט שמן לטגן 4 בצלים חתוכים לטבעות.
  • לטגן עד קבלת צבע של קירמול.
  • להוסיף 3 שיני שום קצוצות ואחרי כמה שניות להוסיף את כרעי העוף.
  • לטגן את העוף משני הצדדים עד שמתקבל צבע חום יפה.
  • להוסיף צינצנת זיתים אם יש תוצרת בית (שהכנו בעצמנו אחרי עונת המסיק) שטופים במי ברז ואם אין אפשר לקנות זיתים סורים שבורים בשוק. (אני לא הוצאתי את הגלעינים וכמובן שהזהרתי את כולם).
  • להוסיף את האבקת מרק, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, כורכום וכמון. אין צורך במלח.
  • להוסיף חצי כוס מים כשהכל רותח, להעביר ללהבה הקטנה ביותר ועל אש נמוכה ולבשל 3 שעות.
  • מידי פעם להשקות מנוזלי הרוטב עם כף מסביב.
  • אפשר להשתמש בזיתים מגולענים מקופסה ולהרתיח אותם פעמיים עם מים ולשפוך כדי להוציא את הטעמים הנלווים של הקופסה לפני הכנסתם לסיר עם העוף. בבית מרוקאי התבשיל הזה נחשב למעדן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.