| | | |

עוגת שמרים גבינה קלה

מתכון שכל אחד יכול להכין, עוגת שמרים קלה להכנה במלית מטריפה של גבינה ושוקולד צ'יפס שמתאים מאוד עם כוס השתייה החמה של הבוקר!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
עוגת שמרים גבינה קלה

 

לפעמים בא לכם להכין איזו עוגה משגעת בבית אבל לא להתאמץ יותר מדי? יש לנו בול את המתכון עבורכם!
 
עוגת שמרים במלית גבינה מתוקה ושוקולד צ'יפס שעונה על ההגדרה. היא מדהימה ופשוטה להכנה, ומעולה לסגור את הפינה לקראת הסופ"ש שבא וקרב!  
 

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 
עוגת שמרים גבינה קלה
קרדיט: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים גבינה 

 

  • גם לעצלנים מותר להתפנק!
  • מושלמת עם השתייה החמה של הבוקר.
  • מעט עבודה והרבה מחמאות…
שורה תחתונה: עוגה משגעת עם מילוי מיוחד וללא הרבה מאמץ!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שמרים גבינה קלה

עוגת שמרים גבינה קלה

מתכון שכל אחד יכול להכין, עוגת שמרים קלה להכנה במלית מטריפה של גבינה ושוקולד צ'יפס שמתאים מאוד עם כוס השתייה החמה של הבוקר!
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
לדרג
כמות 3 עוגות בתבנית תנור
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

בצק

  • 1 חבילה בצק שמרים עלים למאפים מתוקים (1 ק"ג)

מלית

  • 500 גרם גבינה כחושה "טוב טעם"
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים של ביצים בגודל L (לשמור את החלבונים בצד להברשה)
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס מריר

סירופ סוכר

  • ½ כוס מים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה

בצק

  • מפשירים את הבצק המוכן במקרר למשך לילה

סירופ סוכר

  • מבשלים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ כ- 10 דקות עד שכל הסוכר נמס

מלית

  • בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המלית למעט שוקולד הצ'יפס עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לקערה את שוקולד הצ'יפס ומערבבים בעדינות.
  • מניחים את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל–3 מלבנים שווים.
  • חורצים לאורכו של כל מלבן משני הצדדים 10 חתכים אלכסוניים לפחות באורך של 5 ס"מ לכיוון המרכז
  • באמצע כל מלבן של בצק מסדרים תלולית נדיבה ושמנמנה מהמלית
  • סוגרים את הבצק מעל המילוי, תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין
  • מעבירים לתבנית עם רווח קטן בין האחת לשנייה.
  • מברישים בחלבונים.
  • משהים שעה להתפחה בטמפרטורת החדר.( העוגות תופחות גם בתנור במהלך האפייה)
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ-40 דקות, עד הזהבה.
  • מיד עם הוצאת העוגות מן התנור מברישים בסירופ סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים גבינה 

האם אפשר להחליף בגבינה אחרת?
כן, אפשר להשתמש בריקוטה ,מסקרפונה, גבינת כנען ועוד.
האם אפשר להשתמש בצימוקים במקום שוקולד צ'יפס?
אפשר, אבל מומלץ לנסות עם שוקולד הצ'יפס .
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

 
 

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

  1. אריאלה גולדמן….עוגת שמרים עם גבינה ושוקולד צ'יפס. רק מה? לא ראיתי איפה במתכון יש חלבונים. כמובן שלא הברשתי עם חלבונים. בטיפשותי הברשתי עם הסוכר. הרסתי הכל, הא? איפה כתוב חלבונים במתכון?

    1. היי עירית, תודה ששמת לב והערת על כך!
      תיקנו את המתכון – אכן יש להשתמש בחלבונים להברשת העוגה לפני האפייה ולהבריש אחרי האפייה גם עם סירופ סוכר.
      מקווים שענינו על השאלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?