Go Back
+ servings
לחם פורים במיוחד לחג

לחמניות עם ביצה לפורים

לעיונה דהמן (העין של המן) הן לחמניות מסורתיות שהיו עושים למשלוח המנות בעיקר במרוקו ובטוניס, אז קדימה, עזרו לשמור על המסורת ובתמורה תקבלו משלוח מנות טעים וקצת שונה...
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 10 לחמניות
באדיבות: אילנה בוכריס

המצרכים

  • 1 ק''ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 10-12 ביצים
  • לקישוט (לא חובה –)
  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בסיר, מרתיחים מים ומוסיפים 10-12 ביצים לכ-10 דקות
  • בקערה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, השמרים והשמן לתערובת אחידה
  • מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק מדי
  • לשים היטב במשך כמה דקות
  • נותנים לבצק מנוחה כ-5 דקות
  • לשים היטב במשך כמה דקות
  • מניחים לבצק לתפוח כשעה
  • מחלקים את הבצק ל10-12 חלקים שווים
  • מעצבים את הבצק, מניחים את הביצה באמצע וסוגרים אותה עם קצת בצק בצורת איקס מלמעלה
  • מניחים את הלחמניות בתבנית עם נייר האפייה לתפיחה של רבע שעה.
  • בקערה קטנה, טורפים ביצה.
  • מורחים את הלחמניות בביצה עם מברשת.
  • מפזרים מעט שומשום.
  • אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחמניות שחומות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.