בסיר, מרתיחים מים ומוסיפים 10-12 ביצים לכ-10 דקות
בקערה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, השמרים והשמן לתערובת אחידה
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק מדי
לשים היטב במשך כמה דקות
נותנים לבצק מנוחה כ-5 דקות
לשים היטב במשך כמה דקות
מניחים לבצק לתפוח כשעה
מחלקים את הבצק ל10-12 חלקים שווים
מעצבים את הבצק, מניחים את הביצה באמצע וסוגרים אותה עם קצת בצק בצורת איקס מלמעלה
מניחים את הלחמניות בתבנית עם נייר האפייה לתפיחה של רבע שעה.
בקערה קטנה, טורפים ביצה.
מורחים את הלחמניות בביצה עם מברשת.
מפזרים מעט שומשום.
אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחמניות שחומות.